Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: за даними мобільних операторів, Савченко була в бойовиків, коли вбили російських журналістів


Надія Савченко
Надія Савченко

Українські мобільні оператори підтверджують, що телефони української льотчиці Надії Савченко вже працювали на території бойовиків у момент вбивства російських журналістів на сході України. Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Юрій Севрук.

«Ці докази були сьогодні озвучені адвокатом. Є інформація від наших мобільних операторів, що на той момент, коли були вбиті журналісти, Надія Савченко вже була затримана і телефонні оператори працювали на території, підконтрольній бойовикам», – сказав перший заступник генпрокурора.

У Росії попереднє слухання у кримінальній справі щодо українки призначили на 30 липня, і воно має відбутися за зачиненими дверима. У Росії Савченко звинувачують у вбивстві російських журналістів на Донбасі та незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

За даними захисту Савченко, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті.

Росія відмовляється визнати міжнародний імунітет Надії Савченко, яка є депутатом Верховної Ради, як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG