Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд скасував виправдання Ландіка-молодшого


Роман Ландік, архівне фото
Роман Ландік, архівне фото

Апеляційний суд Луганської області скасував вирок Сватівського районного суду, яким був виправданий колишній депутат Луганської міськради Роман Ландік, повідомляють у Генпрокуратурі України.

«Апеляційним судом Луганської області 29 липня 2015 року за апеляційною скаргою прокурора скасовано вирок Сватівського районного суду, яким необґрунтовано було виправдано колишнього депутата Луганської міської ради 5 та 6 скликань Романа Ландіка, за обвинуваченням у вчиненні грубого порушення громадського порядку, що супроводжувалося побиттям потерпілих М. Коршунової та Д. Заяць», – повідомили у ГПУ у середу, 29 липня.

Апеляційний суд призначив новий судовий розгляд.

У січні 2012 року Ленінський райсуд Луганська засудив Романа Ландіка, сина екс-регіонала і бізнесмена Володимира Ландіка, до 3 років позбавлення волі умовно з випробним терміном 2 роки за побиття Марії Коршунової, яке сталося в липні 2011 року в луганському ресторані «Баккара».

У грудні 2013 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних кримінальних справ залишив без змін вирок Роману Ландіку.

20 квітня 2015 року стало відомо, що Сватівський райсуд Луганської області 4 лютого цього ж року виправдав колишнього депутата Луганської міської ради Романа Ландіка. Потерпіла у справі Марія Коршунова українським ЗМІ повідомила, що її ніхто на засідання суду не запрошував і про саме засідання не повідомляв.

XS
SM
MD
LG