Доступність посилання

ТОП новини

Україна сприяє «туризму» євродепутатів у Крим? (Огляд преси)


Наскільки Україна, яка вимагає санкцій від Європи, сама дотримується обмежувальних заходів щодо Криму

Якщо в російському інформаційному просторі домінують технології пропаганди і навіювання, то в українському медіа-середовищі панують висновки замість інформації з першоджерел, стверджує газета «День». Хвиля експертів та аналітиків із розкрученими прізвищами заповнює інформаційні порожнечі в умовах потужного запиту суспільства на конкретні відповіді. Невизначеність загалу в ключових питаннях породжує бажання мати сталу думку і відповідно готові висновки часто замінюють процес мислення, ретельний аналіз. Саме тому так необхідні неупереджені зліпки дійсності, зрізи реалій. Видання наголошує, що не менш небезпечними ніж тривожна ситуація на сході і намагання посіяти паніку є й виправдування недоліків влади та відсутності реформ. Девальвація експертних оцінок масою балакучих «аналітиків», політизація і спекуляції в умовах потужних пропагандистських атак ворога, лише розчищає агресору шлях до українського тилу, переконує видання.

Україна сприяє «туризму» євродепутатів у Крим? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Недавно українські ЗМІ обговорювали скандал з відвідуванням окупованого Криму французькими депутатами. Це справді був доволі тривожний знак для Києва, констатує газета «День». Адже ЄС проголосив і проголошує досі, що він не визнає анексію Криму і після початку російської агресії на Донбасі ввів санкції проти Росії та обмеження на контакти з Кримом. Вже стало відомо, що Крим планує відвідати група італійських депутатів. Виходить так, що європейські депутати ігнорують як санкції ЄС щодо Криму, так і застереження Києва, що відвідування півострова коштуватиме їм заборони на в’їзд в Україну. Щоправда, зауважує газета, і до Києва є питання про послідовність української політики щодо Криму. Зокрема це стосується того, наскільки Україна, яка вимагає санкцій від Європи, сама дотримується обмежувальних заходів до тимчасово незаконно окупованого Росією Криму. І прикладом такої непослідовності є нещодавнє рішення Вищого адміністративного суду України, який задовольнив касаційну скаргу і скасував рішення попередніх інстанцій про стягнення з російського «Аерофлоту» штрафів за польоти в анексований Крим. Докладніше про те, які наслідки для іміджу України матиме «туризм» євродепутатів у Крим, йдеться в статті «Розмивання суверенітету».

В Україні найбільші в Європі поклади бурштину. Зараз його нелегальний видобуток в лісах Житомирської та Рівненської областей перетворився на налагоджений бізнес із мільярдним оборотом. Однак, як наголошує експерт газети «Факти», те, що відбувається в українському Поліссі, навіть здобиччю назвати не можна – це варварське знищення багатства України. І тут мова йде не тільки про один бурштин. Приміром, на півночі Житомирської області на території понад двохсот гектарів замість лісу, якому близько ста років, тепер залишилися лише глинисті болота. Серйозно порушена вся екосистема. Збиток обчислюється мільйонами гривень. І щоб відтворити тут ліс, тільки на гектар необхідно витратити не одну сотню тисяч гривень. А на всю територію потрібні будуть вже десятки мільйонів, яких в Україні зараз немає. І це тільки для того, щоб виростити молодняк і висадити його. А екологічний збиток і зовсім неможливо виміряти ніякими грошовими знаками. Адже ґрунтовий покрив знищений повністю. Територія перетворюється на непрохідні болота, руйнуючи всю екосистему Полісся. Наносити таку шкоду державі рівносильно пособництву ворогові, наголошує експерт.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG