Доступність посилання

ТОП новини

Продовження санкцій ЄС щодо Росії підтримали 6 країн – Моґеріні


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Україна, Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Чорногорія приєдналися до продовжених економічних санкцій Європейського союзу проти Росії. Про це йдеться в повідомленні Ради ЄС з посиланням на верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріку Моґеріні.

«Країни-кандидати (в члени ЄС – ред.) Чорногорія та Албанія, а також члени Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія, члени Європейської економічної зони, а також Україна приєднуються до цієї заяви. Вони забезпечать відповідність національної політики рішенням Ради ЄС», – мовиться в заяві, оприлюдненій у вівторок.

В документі також наголошується, що «ЄС взяв до уваги це зобов’язання і вітає його».

Крім того, мовиться в іншій заяві Ради ЄС, ці ж країни, а також Грузія приєдналися до продовження іншого пакета економічних санкцій ЄС – проти окупованих Криму і Севастополя.

19 червня Рада ЄС продовжила до 23 червня 2016 року обмежувальні заходи у відповідь на анексію Росією українського Криму. Санкції передбачають заборону на імпорт до ЄС продукції, виробленої в Криму, європейські інвестиції для півострова, операції з нерухомістю, фінансування кримських компаній тощо.

XS
SM
MD
LG