Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: на сході загинули двоє цивільних, поранені 4 військових і 1 цивільний


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 липня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 липня 2015 року

За минулу добу в зоні бойових дій на сході України загинули двоє цивільних чоловіків, жінка поранена, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко. За його даними, також були поранені четверо військових, загиблих серед силовиків немає.

Лисенко уточнив, що цивільні загинули і були поранені у Дзержинську Донецької області. За його словами, бойовики обстріляли місто з житлових районів Горлівки. «Противник відпрацьовує по наших позиціях з усіх наявних зразків озброєнь, окрім реактивної артилерії, і тримає їх прямо у житлових кварталах Микитівського району Горлівки» – сказав він.

Лисенко додав, що бойовики активно обстрілюють населені пункти Миколаївка й Майорськ Донецької області, які перебувають між Горлівкою й Артемівськом.

Речник АТО заявив, що бойові дії активізувалися також на маріупольському напрямку.

На луганському напрямку, за словами речника АТО, бойовики продовжують здійснювати обстріли з гранатометів по Станиці Луганській. Водночас у Щасті вчора було спокійно, додав Лисенко.

«Продовжує загострюватися ситуація на північ від Бахмутської траси. З протилежного берега Сіверського Донця НЗФ провели короткотривалий танковий обстріл: це було біля Трьохізбенки. Двічі з південного напрямку були обстріляні наші позиції у Кримському; противник застосував міномети», – сказав Лисенко.

Бойовики ж звинувачують українських військових в обстрілах, зокрема, за їхніми даними, через обстріл Горлівки загинули двоє цивільних людей, ще шестеро поранені.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG