Доступність посилання

ТОП новини

Нові санкції США: «Калашніков», Rosneft, Курченко, молодший Янукович...


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Адміністрація Барака Обами наклала додаткові санкції на більш ніж 20 фізичних та юридичних осіб у зв'язку із діями Росії в Україні

Адміністрація президента США Барака Обами наклала додаткові санкції на більш ніж 20 фізичних та юридичних осіб у зв'язку із діями Росії в Україні.

Казначейство США, зокрема, поширило санкції на колишніх українських високопосадовців, наближених до Віктора Януковича осіб, представників російської оборонки, установ банківського сектору Росії, підприємства у анексованому Криму та інших.

Представник Казначейства США Джон Сміт відзначив у спеціальній заяві, що нові санкції є частиною зусиль адміністрації Барака Обами «спрямованих чинити тиск на Росію за порушення норм міжнародного права та розпалювання конфлікту в східній Україні».

До санкційного списку внесені: Андрій Клюєв, Олександр Янукович, Сергій Курченко, Роман Роттенберг (син російського бізнесмена), очільники концерну «Калашніков» Білютін та Омельченко.

Серед підприємств у Росії та Криму проти яких запроваджено санкції: «Іжмаш», Керченська паромна переправа, морські торговельні порти у Євпаторії, Керчі, Севастополі, Ялті.

До списку також внесені: керівна компанія Російського фонду прямих інвестицій, Російська агенція зі страхування експортних кредитів та інвестицій, Rosneft Finance, Rosneft Trading та інші.

З повним переліком фізичних осіб та компаній можна ознайомитись на сайті Казначества США.

Деякі західні експерти вже встигли прокоментувати новий раунд санкцій.

«От і кінець відновленню взаємин США-Росія. Казначейство США наклало санкції на Російський фонд прямих інвестицій, Російський суверенний фонд, а також Борис Роттенберг», – відзначає журналіст Bloomberg Джейсон Коркоран.

«Головне тут, що у переліку санкцій 8 об'єктів пов'язані із Геннадієм Тімченком (російський мільярдер, якого називають наближеним до Путіна – ред.)», – пише Ендрю Вейсс з Carnegie Endowment.

«У санкційному переліку значні поповнення», – констатує інший дослідник Carnegie Endowment Балаш Ярабік.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG