Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми»: керівництво податкової задарма їздить на «Лексусах», куплених за Клименка


Керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров і його заступник Костянтин Лікарчук у робочий час їздять на трьох автомобілях Lexsus 600 hl 2013 року випуску без договорів оренди. Про це йдеться у розслідуванні програми Радіо Свобода і Першого суспільного «Схеми».

Журналісти зафіксували, що у робочий час Насіров і Лікарчук користуються «Лексусами» виробничо-комерційної фірми «Рута», створеної профспілками фіскальної служби.

У відповіді на інформаційний запит сам Насіров зазначив: «Державна фіскальна служба… повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою «Рута» в частині оренди автомобілів».

Крім того, і сам Насіров, і Лікарчук заперечили, що підписували договори оренди з «Рутою» як фізичні особи.

Костянтин Лікарчук у коментарі «Схемам» не зміг пояснити, на яких підставах керівництво ДФС їздить на «Лексусах» приватної фірми. «Я повинен вникати в усі правовідносини, які є в нашій державі? А ви вникаєте в ті правовідносини, які вас стосуються? От коли ви купуєте квиток на літак?» – сказав Лікарчук.

За інформацією «Схем», «Рута» купила три «Лексуси» у розпал Революції гідності 27 січня 2014 року. Вартість кожного – один мільйон 384 тисячі гривень. Їхні номери АІ 7672 ЕК, АІ 7673 ЕК і АІ 7674 ЕК.

Джерела «Схем» у ДФС розповіли, що фірма податківців зробила закупівлю за вказівкою тодішнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка для користування керівництвом тодішнього міністерства.

XS
SM
MD
LG