Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков: у Кремлі не довіряють лондонському процесу в справі Литвиненка


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі не довіряють процесові по справі Литвиненка, який відбувається у Великобританії, заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

За його словами, коли Литвиненко помер, звинувачення «ще без будь-якого розслідування» звучали на адресу російської сторони. Пєсков відмовився робити припущення щодо наслідків процесу. «Це зараз не наш порядок денний, це внутрішнє розслідування Великобританії, тому ми не маємо до нього ніякого стосунку і не хотіли б мати», – сказав речник Володимира Путіна.

31 липня – останній день відкритих слухань в Лондоні справи про вбивство колишнього офіцера ФСБ Росії Олександра Литвиненка, який був отруєний радіоактивним полонієм.

30 липня на слуханнях виступив представник лондонської поліції Річард Горуелл. Він, зокрема, заявив, що оскільки причиною смерті Литвиненка було отруєння полонієм, то це вказує на причетність у тій чи іншій формі до вбивства Росії. За словами Горуелла, наявні докази недвозначно вказують на екс-співробітників російських спецслужб Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна як на осіб, що двічі отруїли Литвиненка полонієм.

Сам Олександр Литвиненко незадовго до смерті звинуватив у своєму отруєнні російські спецслужби і особисто президента Путіна. Кремль всі звинувачення відкидає. Ковтун і Луговий також не визнають провину.

XS
SM
MD
LG