Доступність посилання

ТОП новини

Брія Блессінг: українців дуже люблю за душевну силу


Брія Блессінг
Брія Блессінг

Учасниця одного з популярних в Україні співочих конкурсів, що живе у Львові, але родом зі США, розпочинає тур Штатами та Канадою

Співачка та композиторка американського походження Брія Блессінг, яка стала відомою в Україні після участі в шоу «Голос країни», 7 серпня починає благодійний тур Сполученими Штатами та Канадою. Кошти, зібрані від продажу квитків на її концерти, Брія передасть на допомогу жертвам війни в Україні. Зокрема, 15 серпня відбудеться виступ у Сан-Франциско, 21-го – у Вашингтоні, 24-го – у Сіеттлі. Під час туру заплановано зустрічі з пресою, представниками українських консульств і посольств, участь в українському фестивалі в Сакраменто, а також зустрічі з молоддю. Напередодні туру Брія розповіла «Голосу Америки», що спонукає її допомагати жертвам війни і чому вона, американка без українського коріння, яка в 13 років переїхала в Україну та вивчила українську мову, полюбила цю країну як рідну.

– Розкажіть, будь ласка, чому для Вас важливо допомагати тим, хто постраждав від війни?

– Зі стількох причин. Насамперед як для християнки найважливіші заповіді для мене – це любити Бога всім серцем, всією душею, всією силою, та всім розумом... І далі, любити людей, як любиш самого себе. Ці принципи примушують мене допомагати іншим.

А ще – це моя країна. Це мої люди. Я є частиною цього суспільства. Тому я сама, як і всі українці, які кажуть, що люблять Україну, відповідальна за те, що відбувалося тут учора, за те, що відбувається сьогодні, і за те, яким буде завтрашній день в Україні. І кращого, світлішого майбутнього зможемо досягати тільки з Господом у серці та тримаючи одне одного за руку.

– За що Ви полюбили Україну?

– Полюбила Україну, бо Господь дав мені великий подарунок – бачити цю країну, цей народ, як Він бачить. Я глибоко розумію, наскільки сильно Він любить цих людей, і відповідно, я люблю Україну більше і більше. Полюбила, бо виросла тут. У цій країні є стільки спогадів, стільки уроків життєвих, які мене сформулювали в юності. Полюбила Україну, бо це прекрасна, багата країна (історія, культура, традиції), яка має унікальний характер у світі.

– Що Вам подобається у США та американцях, а що – в Україні?

– У США подобається простота в людях, тим паче – там, де я виросла, де моя родина, на півдні США (Техас, Теннессі). Нечасто буваю там, але подобається, що можу зайти в кафе, чи в магазин, чи в парк, і майже гарантовано буде розмова з «чужою» людиною, яка вже через 30 хвилин більше не буде чужою. Багато людей дуже відкриті, дуже прості.

Українців дуже люблю за душевну силу. Цей народ за свою історію пережив стільки, стільки боровся і досі бореться... Але українці не здаються. Вони мирні, терплячі, але коли треба, українці готові боротися за своє майбутнє та майбутнє своєї країни. Я багато чого навчилися від моїх двох культур. Я б не була такою, якою є сьогодні, без США та України. Вічно буду дякувати Богу за те, що подарував мені ці дві країни.

– З якою країною Ви пов’язуєте своє майбутнє?

– Я готова слідувати за Господом, хоч би куди Він мене покликав... Але, якщо говорити про своє власне бажання, то дуже хочу жити всі свої дні в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG