Доступність посилання

ТОП новини

«Годинник на весілля Пєсков позичив у патріарха Кирила?» (Огляд соцмереж)


Карикатура з твітера користувача @Sandy_mustache
Карикатура з твітера користувача @Sandy_mustache

Блогери обговорюють дорогий годинник речника Путіна Дмитра Пєскова

У неділю, 1 серпня, речник президента Росії Дмитро Пєсков одружився з фігуристкою Тетяною Навкою. Усі вихідні соцмережі обговорювали різні деталі їхнього весілля, проте найбільше увагу блогерів привернув дорогий годинник на руці нареченого.

Напередодні та в день весілля Дмитра Пєскова та Тетяна Навки соцмережі смакували найдрібнішими подробицями про пару та їхній шлюб.

Однак попри це, привід для бурхливих обговорень дав і сам речник Путіна, який на своєму весіллі з’явився з дорогим годинником на руці.

Одним із перших у Росії на це звернув увагу засновник Фонду боротьби з корупцією, опозиціонер Олексій Навальний. Він зазначив, що вартість годинника Пєскова щонайменше в чотири рази перевищує сукупний дохід речника Путіна за минулий рік.

«Це Richard Mille RM 52-01. Випущені в обмеженій кількості – всього 30 штук. В інтернеті ціна таких годинників – від 600 тисяч євро до 1,4 мільйона доларів», – написав Навальний.

Водночас, офіційно минулого року Дмитро Пєсков заробив трохи більше, ніж 9 мільйонів рублів (близько 150 тисяч доларів). Дохід Пєскова з 2012 до 2013 року склав 25 мільйонів рублів (близько 400 тисяч доларів).

Згодом російське агентство «РБК» з посиланням на Пєскова повідомляє, що, нібито, за словами речника Путіна, дорогий годинник він отримав у подарунок від нової дружини, фігуристки Тетяни Навки, у день весілля. Побралася пара цими вихідними. Однак, у соцмережах уже поширювали інформацію про те, що згаданий годинник на Пєскові фіксували і раніше.

У відповідь на слова Пєскова про подарунок від дружини, користувачі соцмереж знайшли нещодавній виступ Навки у російській телепрограмі, де вона заявила, що не має коштів, щоб виплатити борг за житлово-комунальні послуги.

Після цього блогери почали продукувати свої версії походження годинника Дмитра Пєскова:

У мережі мікроблогів Twitter уже давно існує акаунт «Усы Пескова», а після того, як речник Путіна став найобговорюванішою темою блогерів, у соцмережі з’явилося одразу кілька акаунтів із нікнеймом «Часы Пескова»

Тему продовжили обговорювати і наступного дня, а Пєсков і годинник пробилися в топ українського та російського твітера.

Раніше дорогий годинник привабив увагу блогерів та преси до особи патріарха Російської православної церкви Кирила. Годинник патріарха опинився у центрі публічної уваги з того часу, коли журналісти сфотографували дорогоцінність на руці патріарха під час його поїздки до України в 2009 році. Тоді з’ясувалося, що це – годинник марки Breguet, ціною близько 40 тисяч доларів.

Проте, найбільшого розголосу набув випадок, коли світлину, зроблену під час зустрічі Кирила з міністром юстиції Росії, було підретушовано, щоб приховати коштовний годинник глави церкви. Але коштовний годинник відображався у полірованому столі, за яким сидів патріарх Кирило. Це фото тоді викликало зливу знущальних коментарів на адресу патріарха в інтернеті.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG