Доступність посилання

ТОП новини

Лексуси для податкової («СХЕМИ» | ВИПУСК №52)


Лексуси для податкової

Державна фіскальна служба, в народі – податкова – часто є каральним мечем українських підприємців. Те, як податкова тягне соки з бізнесу, або може і знищити його на замовлення влади – на жаль відомо багатьом українським підприємцям не за чутками.

А тим часом наше розслідування виявило, що керівництво податкової їздить на коштовних автомобілях класу люкс, які їм надала у безоплатне користування приватна фірма! Це законом трактується як подарунок - тобто неправомірна вигода, здобута за рахунок перебування при владі. Розслідування Максима Савчука.

З Росії готівкою: реакція влади

Два тижні тому ми показали британський фільм-розcлідування «З Росії з готівкою», у зйомках якого брала участь автор та ведуча програми «СХЕМИ» Наталка Седлецька. Ще тижнем раніше прем’єра відбулась на британському каналі Channel 4. Фільм показав, як легко корупційні гроші з пострадянського простору, з Росії, з України потрапляють у Лондон, а ринок сприяє тому, щоб допомогти крадіям відмити вкрадені гроші – шляхом анонімної купівлі дорогої елітної нерухомості – квартир та будинків у центрі Лондона. Про реакцію влади Великобританії на гучне журналістське викриття – у сюжеті.

Масові переслідування викривачів корупції

Останнім часом почастішали випадки фізичної розправи над активістами, що допомагають журналістам викривати корупцію. Лише в нашої програми за останні півроку були три таких прикрих випадків. Ці люди фактично допомагають правоохоронцям робити їхню роботу, викриваючи корупціонерів при владі та надаючи цінні свідчення навіть під загрозою для власного здоров’я. Але розслідування нападів на таких людей йде мляво, а жоден з корупціонерів досі не за ґратами. Минулого тижня на це звернув увагу навіть віце-президент США Джо Байден під час публічної події з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Сказав, що пора садити корупціонерів до в’язниць. Але поки що ми бачимо тільки війну активістів з корупціонерами. Як розгортаються бойові дії на цьому фронті розкаже Анастасія Іванцова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG