Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: на Донбасі за добу загинули 3 військових, 7 поранені


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

За минулу добу на сході України загинули троє українських військових, семеро були поранені, повідомляє секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов.

За його словами, минулої доби бойовики 109 разів обстріляли українські позиції на Донбасі.

Як заявив Турчинов, якого цитує прес-служба РНБО, вогонь ведеться з великокаліберної артилерії і мінометів, переважно розташованих у житлових кварталах окупованих міст Донбасу.

Турчинов наголосив, що Росія знову застосовує відпрацьовану в Криму і на Донбасі «тактику використання мирних жителів як живого щита для прикриття своїх військових злочинів».

«Продовження такої демонстративно-провокативної поведінки Росії повністю перекреслює всі спроби мирного формату врегулювання процесу і де-факто свідчить про торпедування Москвою мінських домовленостей», – заявив Турчинов.

Бойовики звинувачують українських військових в обстрілах своїх позицій, зокрема в Горлівці, Донецьку. Про жертви чи поранених не повідомляють.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG