Доступність посилання

ТОП новини

«Фартові» судді («СХЕМИ» | ВИПУСК № 45)


Також у випуску: 67 квартир мера | Золотий кубок Стели Захарової. Реакція

«Фартові» судді​

Ми регулярно зустрічаємо цю дивину - чомусь саме українські судді - постійно виграють в лотерею великі суми або призи, вписуючи їх в декларації як подарунки. Чи можливо все ж таки це такий спосіб легалізувати хабарі? Сергій Андрушко придивився до статків суддей Окружного адміністративного суду - він впливовий тим, що розглядає справи, які стосуються чиновників - міністрів, депутатів тощо. Тож в якій саме лотереї був зірваний куш та що це за такі призи вартістю в мільйони - це судді не уточнюють, кажуть - мовляв конфіденційна інформація. Втім, є на що сподіватись - в Україні щойно утворене Національне агентство з питань запобігання корупції - щоправда у ньому поки жодного працівника. Саме це агентство і має на меті перевіряти декларації та походження тих чи інших статків можновладців, а також щойно запрацює - повинно створити реєстр корупціонерів. Отже, роботи в цього агентства вже достатньо - навіть в одному Окружному аміністративному суді.


67 квартир мера

Маленький мер - велика корупція. Місто Ірпінь що під Києвом ледве нараховує 40 тисяч мешканців. Але ім”я Ірпінського міського голови Володимира Карплюка нещодавно стало відоме широкому загалу - після вістки про його 67 квартир - що записані в декларацію про доходи за 2013 рік. Вже наступного року квартир у Карплюка значно поменшало, їх залишилося 23. Решту - розказує мер - він продав, як чесний бізнесмен.

А нашим журналістам він порадив - якщо є претензії - одразу приходити з наручниками. Наше розслідування викрило, що можливо це не така вже й погана ідея.

Звідки насправді у Ірпінського мера взялися десятки квартир і які збитки він цим наніс державі? Розслідування Анастасія Іванцової.​

Золотий кубок Стели Захарової. Реакція

Чотири мільйони бюджетних гривень журналісти програми “Схеми” вберегли від марних витрат на проведення турніру зі спортивної гімнастики Кубок Нації. Після нашого розслідування організаторам їх просто не дали. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження і мають ретельно дослідити кошториси, підготовлені фондом Стелли Захарової, яка організовує турнір. Такі наслідки виходу в ефір нашого розслідування про те, як олімпійська чемпіонка планувала закупити для турніру зі спортивної гімнастики товари за завищеними цінами та без тендерів, що протизаконно. Максим Савчук продовжить

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG