Доступність посилання

ТОП новини

Аваков шкодує, що звільнив Єршова («СХЕМИ» | ВИПУСК № 43)


Також у випуску: Хто вони: українські інтернет-тролі? | Прокурори порушили справу після розслідування «СХЕМ»

Аваков шкодує, що звільнив Єршова

Очільник ДАІ Олександр Єршов звільнився після розслідування журналістів програми «Схеми». Це сталося 19 травня, майже блискавично, вже за кілька годин після публікації матеріалу.
Незадекларований триповерховий будинок у Києві, по дорогому позашляховику на кожного члена родини, фотографії доньок з неспинних закордонних поїздок виключно першим класом.

Після відставки Єршова міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ініціював службове розслідування. Про його хід та перші результати ми й хотіли розпитати у міністра, через суспільний інтерес до справи.

Утім, пан Аваков за тиждень не знайшов на це часу. Щоправда, в інтерв’ю іншому виданню повідомив, що шкодує, що звільнив Єршова - бо той професіонал, а йому потрібні такі кадри. Чи варто розраховувати на об’єктивне внутрішнє розслідування після цих слів? Репортаж Сергія Андрушка.


Хто вони: українські інтернет-тролі?

Вони кажуть на біле - чорне. За гроші. Вони можуть спаплюжити будь-яку гарну подію, або ідею. Їх наймають політики та олігархи, щоб створювати красивий імідж або ж поливати брудом опонентів. Їх називають ботами боти, або інтернет-тролями.

Це шкідливе явище у всесвітньому павутинні складно блокувати. Але можна принаймні навчитися розрізняти - де справжній коментар реально існуючої людини - а де коментар проплачений.

Які вони, українські інтернет-тролі? Скільки коштує один їхній коментар? Як замовити собі табунець таких істот?

Анастасія Іванцова вирушила в подорож мережею інтернет у пошуках типового українського троля.

Прокурори порушили справу після розслідування «СХЕМ»

Минулої зими «Схеми» розповідали про те, як соратники колишнього мініста та глави адміністрації президента, а нині депутата Верховної Ради Віктора Балоги створили схему «освоєння» грошей Європейського Союзу.

Ціна питання - мільйон євро.

Ці гроші вирішили виділити у Європейській комісії на реставрацію памятки архітектури в центрі Ужгорода, але результату і досі нема. Вже після нашої інспекції фігурантами журналістського розслідування зайнялись правоохоронці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG