Доступність посилання

ТОП новини

Чи посадять Олександра Лавриновича? (Огляд преси)


Дуже сумнівно, що українці побачать на лаві підсудних і Юрія Бойка та Вадима Новінського

Найбільша нині небезпека для України – війна з Росією, переконує експерт «Газети по-українськи». Тому Київ схиляють до виконання Мінських угод в односторонньому порядку. Якщо їх уважно почитати, там є певна логіка, погоджується експерт. Однак запровадження змін до Конституції та особливостей місцевого самоврядування на Донбасі мало б бути третім-четвертим пунктом. Після припинення воєнних дій, обміну полоненими, відведення озброєння й відновлення контролю за кордонами. Якби це зробили, можна було б говорити про спеціальний закон.

Печерський райсуд Києва почав розглядати справу міністра юстиції за часів президента Віктора Януковича – Олександра Лавриновича. Його звинувачують у розтраті понад 8,5 мільйона гривень. Утім, як переконує експерт «Газети по-українськи», Лавриновича не посадять. Цей процес – «показуха» для відводу очей. Те саме було з Єфремовим. Дуже сумнівно, що українці побачать на лаві підсудних і Юрія Бойка та Вадима Новінського. Змінилося обличчя влади, але не суть, стверджує експерт.

Після року війни та відбудови українського війська в Україні знов розпочалась дискусія щодо створення професійної армії. «Збудником» експертного середовища та громадськості став очільник МВС Арсен Аваков, який днями наголосив на необхідності негайно перевести армію на професійну контрактну основу. Газета «День» погоджується з міністром і зазначає: нова армія може створюватися синхронно із переозброєнням війська, адже від професійного солдата буде мало користі, якщо він матиме старе радянське озброєння. Ще один ризик – розраховувати, що навіть професійна та добре озброєна армія може самотужки довго протистояти тривалій та масштабній агресії такої країни як Росія. Тому Києву, в тому числі, треба визначити, у який спосіб розгортатимуться війська територіальної оборони. Заголовок статті – «Контракт» – на марші».

У Росії продовжуються слухання у справі Олега Сенцова. Як зауважує газета «Україна молода», справа українського режисера все більше нагадує гостросюжетний детектив про кримських терористів, які хотіли підпалом двох офісів та знесенням пам’ятника вождю пролетаріату дестабілізувати ситуацію на півострові, а спробами записати окремих громадян до лав «Правого сектору» залякати жителів Криму. Видання нагадує, що вже понад рік режисер перебуває у російській в’язниці, і майже два тижні тривають слухання у його справі. Утім, досі допитані свідки не підтвердили безпосередню участь українця в скоєнні інкримінованого йому злочину, зокрема, в організації терактів на півострові. Докладніше про це йдеться в статті «Кремлівський «сценарій» для українського режисера».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG