Доступність посилання

ТОП новини

Путіна просять скасувати указ про знищення санкційних продуктів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

В інтернеті активісти просять президента Росії Володимира Путіна скасувати указ щодо знищення продуктів з країн Євросоюзу.

Відповідна петиція розміщена на сайті change.org, під якою вже підписалися 190 646 користувачів.

У петиції Путіна просять скасувати указ, а Держдуму Росії – ухвалити закон про безкоштовну передачу санкційних продуктів і товарів народного споживання нужденним категоріям громадян у країні.

«Навіщо нам знищувати їжу, якою можна нагодувати ветеранів, пенсіонерів, інвалідів, багатодітних, потерпілих від природних катаклізмів та інших нужденних?», – йдеться у зверненні.

У петиції вказується на те, що санкції спровокували підвищення цін на продукти в російських магазинах, від чого, як вважають автори, страждають незахищені верстви населення.

«Знищення продукції потребуватиме додаткових витрат з бюджету, тоді як розподілом продукції можуть займатися благодійні організації без навантаження на бюджет Росії. Ми готові створити громадську комісію, яка вирішить, як вчинити з санкційними продуктами і організовує їх розподіл», – сказано у зверненні.

Реакції Кремля і Держдуми на цю петицію наразі немає.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про знищення від 6 серпня «санкційних продуктів». За даними Россільгоспнагляду, перша партія такої продукції – свинини, імовірно з ЄС, знищили в Самарі.

XS
SM
MD
LG