Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії: заява СБУ щодо начальника Генштабу Росії Герасимова є безпідставною


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Міноборони Росії назвали безпідставною заяву керівника головного слідчого управління СБУ Григорія Остафійчука про оголошення підозри начальнику Генштабу Збройних сил Росії Валерію Герасимову і ще 10 російським військовослужбовцям через «організацію і розв’язання збройного конфлікту на території України».

«Нам нічого не відомо про нібито спрямовані Остафійчуком повідомлень про підозру російським військовослужбовцям. Тим більше незрозуміло, коли, де, від кого і в якій формі він примудрився отримати від них відповідні відповіді», – заявив офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков.

«Що ж стосується подальшого розшуку російських військовослужбовців, то з метою уникнення непорозумінь, рекомендуємо завчасно повідомити нас про виїзд до Росії оперативних співробітників СБУ: їм буде організована гідна зустріч, задушевні бесіди і короткі проводи, які запам’ятаються надовго», – додав він.

Раніше сьогодні начальник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук заявив, що Служба безпеки України підозрює й оголосила в розшук начальника Генерального штабу Збройних сил Росії Валерія Герасимова, а також десятьох військовослужбовців Збройних сил Росії за організацію та розв’язування збройного конфлікту на території України.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG