Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську за підтримки ООН відкрили художню студію для переселенців


У Дніпропетровську, у координаційному центрі для переселенців «Допомога Дніпра», за підтримки Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) розпочала роботу художня студія – переселенці, діти і дорослі, розпочали заняття з основ живопису та графіки під керівництвом художника-переселенця з Донецька.

Як повідомила у четвер, 6 серпня, координаторка проекту, волонтерка Людмила Хапатько, УВКБ ООН забезпечила переселенців матеріалами для творчості, яких вистачить на кілька місяців занять.

Як зазначила Хапатько, для викладання в образотворчій студії запрошують волонтерів-художників. Передбачається, що згодом студію зможуть відвідувати не тільки переселенці, а й жителі Дніпропетровська.

«Ми працюємо на волонтерських засадах, а отже, від душі, тому запрошуємо всіх дніпропетровців, а також нових жителів нашого міста для участі в уроках, які допомагають втекти від усіляких проблем і розслабитися», – зазначила Людмила Хапатько.

У Центрі для переселенців у четвер також відкрився спортзал для волонтерів. Ідею його створення підтримало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), забезпечивши спортзал необхідним обладнанням та сучасними тренажерами.

«Враховуючи складність роботи волонтерів, які працюють з переміщеними особами, що перебували у зоні збройного конфлікту, психологічна підтримка волонтерів є надзвичайно важливою. Щодня стикаючись з чужим болем у процесі роботи, волонтери переживають відчуття фізичного та психологічного виснаження. Отже, регулярні заняття фізичною культурою сприятимуть зміцненню здоров’я», – зазначили у центрі.

Також у центрі для переселенців наразі проводять тематичні заняття з української мови, діють творчі майстерні з шиття, плетення, валяння з повсті, майстер-класи з хіп-хопу. Усі заняття безкоштовні, їх проводять волонтери.

На Дніпропетровщині офіційно зареєстровано понад 80 тисяч переселенців з Донбасу.

XS
SM
MD
LG