Доступність посилання

ТОП новини

ООН закликає українських переселенок годувати немовлят грудним молоком


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

46% внутрішньо переміщених матерів в Україні, за оцінками ЮНІСЕФ, припинили грудне вигодовування немовлят

Лише одне з чотирьох внутрішньо переміщених немовлят в Україні годують винятково грудним молоком, повідомляє сайт Всесвітньої продовольчої програми (ВПП). Разом з ЮНІСЕФ ВПП закликають пропагувати грудне годування серед матерів із зони конфлікту в Україні.

Вони також закликали тих, хто бере участь у наданні допомоги в Східній Україні, припинити роздавати молочні суміші та пояснювати матерям переваги грудного молока.

«В Україні, як і в інших зонах конфлікту, грудне вигодовування надзвичайно важливе. Це один з найдієвіших способів зменшення смертності серед немовлят. Грудне молоко – найкраще джерело харчування для немовлят, і особливо там, де є проблеми з безпечною питною водою, воно оберігає дітей від хвороб, що можуть бути викликані брудною водою», – сказала представник ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

Майже половина (46%) внутрішньо переміщених матерів в Україні, за оцінками ЮНІСЕФ/CDC, припинили грудне вигодовування немовлят, молодших 6 місяців через стрес, зумовлений війною. Матерів потрібно інформувати, що хоча через стрес може порушитися рефлекс виділення молока, на саме виробництво молока це не впливає, і навіть якщо жінка припинила годування, вона може його відновити.

Водночас варто зазначити, що за оцінками експертів, ще задовго до початку війни на сході України, на 2012 рік, лише близько третини немовлят у віці до 6 місяців отримували виключно грудне молоко, повідомляє сайт ООН.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG