Доступність посилання

ТОП новини

Дебати республіканських претендентів на кандидата в президенти США


Кандидати-республіканці під час дебатів
Кандидати-республіканці під час дебатів

Кілька претендентів піддали різкій критиці адміністрацію Обами за ядерну угоду з Іраном

Десять головних республіканських кандидатів у президенти США офіційно розпочали кампанію першими дебатами у Клівленді, штат Огайо. Незважаючи на ажіотаж, багато в чому дискусія відповідала очікуванням. Мільярдер Дональд Трамп заявив, що він не поступиться найближчим часом і відповідатиме на атаки.

Але Трамп, можливо, викликав сумніви у деяких республіканців про прихильність до партії. Він був єдиним кандидатом на сцені, хто відмовився висловити підтримку можливому кандидату від республіканців і не виключив можливості кандидувати від третьої партії.

Трамп також відмовився вибачитись за минулі образливі зауваження на адресу жінок і захищав свої попередні спірні коментарі про нелегальних іммігрантів з Мексики.

У рамках обговорення теми імміграції сенатори Марко Рубіо від Флориди і Тед Круз із Техасу закликали до кращого контролю кордонів США.

Кілька претендентів піддали різкій критиці адміністрацію Обами з приводу ядерної угоди з Іраном і його зусилля з протидії «Ісламській державі». Губернатор зі штату Вісконсін Скотт Вокер сказав, що він «припинив би цю угоду на один день» в офісі.

Напередодні дебатів Обама виступив з пристрасним захистом угоди у своїй промові у Вашингтоні. В одному з рішучих обмінів думками Ренд Пол і губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті говорили про те, як збалансувати захист країни від терористичних атак із захистом громадських свобод. Дебати вказали на збільшення розриву в Республіканській партії між тими, хто виступає за рішучішу політику національної безпеки й тими, хто віддає перевагу лібертаріанському підходу.

Колишній губернатор Флориди Джеб Буш, який широко розглядається як лідер і фаворит республіканців, визнав, що він повинен бути в змозі відрізнити себе від брата, колишнього президента Джорджа Буша, і його батька, екс-президента Джорджа Буш.

Підкреслюючи одну відмінність політики з братом, Буш визнав, що вторгнення США в Ірак у 2003 році було «помилкою». Одне можна сказати напевно: угода з Іраном і боротьба проти «Ісламської держави» залишаться ключовими питаннями у президентській кампанії в найближчому майбутньому. Дебати в Клівленді були першим серйозним випробуванням для республіканських претендентів.

Демократичні партійні чиновники, тим часом, оголосили свій графік дебатів. Заплановано шість дебатів, перші 13 жовтня у штаті Невада.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG