Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти повідомили про протест проти ОБСЄ і в Луганську


Ілюстраційне фото: під час нападу на машини ОБСЄ в Донецьку, 23 липня 2015 року
Ілюстраційне фото: під час нападу на машини ОБСЄ в Донецьку, 23 липня 2015 року

Сепаратисти зі збройного угруповання «ЛНР», визнаного в Україні терористичним, повідомили, що в Луганську біля представництва Організації з безпеки і співпраці в Європі відбувся мітинг протесту проти діяльності в окупованому регіоні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як стверджують їхні сайти, близько 350 людей вимагали від спостерігачів місії, за їхніми словами, «перестати відсиджуватися по ресторанах і взятися за об’єктивне оцінювання того, що відбувається в Луганській області, і відкрити очі світовій громадськості».

Учасники акції вимагали, щоб представники ОБСЄ «вийшли на діалог», але ніхто не вийшов, мовиться в повідомленнях.

Мітинг не був узгоджений із окупаційною владою, але так звана «поліція» сепаратистів не втручалася в його перебіг.

Днями схожий мітинг протесту проти діяльності місії ОБСЄ й теж зі звинуваченнями в упередженості відбувся і в окупованому Донецьку біля місця розташування місії. А в ніч на неділю в Донецьку спалили сім автомашин місії – три повністю, одну частково і три пошкодили вогнем.

СММ ОБСЄ в Україні працює на всій території держави, за винятком Криму і частини окупованих територій Донбасу, куди її не допускає фактична окупаційна влада. При цьому її діяльність на сході України викликала багато нарікань із усіх сторін конфлікту в регіоні, які звинувачували місію в необ’єктивності на користь іншої сторони.

XS
SM
MD
LG