Доступність посилання

ТОП новини

АТО: минула доба стала однією з найбільш обстрілюваних за останні тижні


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції вранці понеділка, 10 серпня, повідомляють про те, що минула доба відзначилась найбільшою кількістю обстрілів бойовиками позицій ЗСУ за останні тижні. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуку.

«З 18-ї години і до півночі, бойовики практично уздовж усієї лінії розмежування нарощували вогневу активність», – йдеться в повідомленні.

В штабі кажуть, що під обстріли бойовиків потрапили Новгородське, Авдіївка, Красногорівка, Калинове, Троїцьке, Розсадки, Кримське, Старогнатівка.

«Після опівночі бандити продовжили нарощувати вогневу активність на Донеччині. Тут під обстрілами з артилерії і мінометів, що заборонені мінськими домовленостями опинилися Опитне, Водяне, Піски. Крім того, на маріупольському напрямку, неподалік селища Старогнатівка, близько 4-ї години ночі близько 400 бойовиків, за підтримки 122-мілеметрової артилерії, танків, БТРів, стрілецької зброї невдало намагалися прорвати нашу оборону. В результаті вмілих дій бійців АТО ворог відступив», – йдеться в повідомленні.

Загалом, упродовж минулої доби, 9 серпня, бойовики 127 разів порушили режим припинення вогню, зазначили в прес-центрі.

Сепаратисти на своїх сайтах традиційно звинувачують українську сторону в обстрілах. Кажуть, що за минулу добу від обстрілів ЗСУ потерпіли населені пункти Ясинувата і Горлівка, в результаті чого є поранені серед цивільного населення, а також значні руйнування.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG