Доступність посилання

ТОП новини

«Россільгоспнагляд» заявляє про знищення в Криму овочів з Європи


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

«Россільгоспнагляд» повідомляє, що на вихідних у анексованому Криму знищили 4 тонни «забороненої до ввезення продукції».

У повідомленні йдеться про 2,4 тонни болгарського перцю, 1,3 тонни салату «Айсберг» і салату «Латук», які, як стверджує «Россільгоспнагляд», голландського походження і завезені з материкової України.

У повідомленні також вказується про 102 кілограми томатів «Черрі» з Італії, 143 кілограми селери з Німеччини, 18,6 кілограма салату з Норвегії, 90 кілограмів цибулі-порея, 79 кілограмів броколі і перцю «Чілі» з Нідерландів.

«Продукція була вилучена і знищена на Вірменському полігоні. Процес у встановленому законом порядку зафіксовано на відео», - запевняють у відомстві, проте саме відео на сайті відсутнє.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Указ про знищення «санкційної» продукції був підписаний президентом Путіним 29 липня. 6 серпня - в день вступу указу в силу - в Росії було знищено 319 тонн продовольства - фруктів, овочів, сирів, м’яса. Процес знищення їжі триває.

Петиція на сайті change.org з проханням до президента Росії Володимира Путіна скасувати указ про знищення їжі, направити її нужденним категоріям населення, набрала вже близько 340 тисяч підписів.

Росія анексувала український Крим навесні 2014 року. Україна і країни Заходу не визнають анексію Криму, українська влада оголосила його окупованою територією.

XS
SM
MD
LG