Доступність посилання

ТОП новини

У суді у справі Сенцова-Кольченка оголосили перерву до 19 серпня


Олег Сенцов (Л) і Олександр Кольченко
Олег Сенцов (Л) і Олександр Кольченко

На засіданні Північно-Кавказького окружного військового суду у Ростові-на-Дону у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких у Росії звинувачують в організації терактів у Криму, у понеділок, 10 серпня, зачитали результати перевірки Олексія Чирнія, який свідчить проти них, на поліграфі.

«З’ясувати, що Сенцов давав розпорядження про вибух пам’ятника Леніну, не є можливим», – повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Видання «Медіазона» зазначає, що адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна прочитала протокол огляду сайту «Правого сектора» з матеріалів справи. «Там мовиться, що серед регіональних підрозділів Крим взагалі не значиться», – повідомляє кореспондент видання з зали суду.

Після того, як подання доказів обома сторонами справи закінчилося, суддя оголосив перерву в засіданні суду до початку дебатів 19 серпня о 10.00.

Минулого тижня у ростовському суді допитували свідків звинувачення і захисту. Зокрема, з боку звинувачення допитували «засекречених» свідків. Минулого четверга на процесі виступили самі обвинувачені Олег Сенцов і Олександр Кольченко. Сенцов розповів про обставини його затримання і катування, яким він піддався, а всі звинувачення назвав вигадками ФСБ.

Сенцова і Кольченка заарештували навесні 2014 року у Криму. Кольченку загрожує мінімум 10 років, а Сенцову – 20. Обидва провину заперечують від дня їхнього затримання.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав підсудних політв'язнями.

XS
SM
MD
LG