Доступність посилання

ТОП новини

Вранці сепаратисти з артилерії обстрілювали Старогнатівку – штаб АТО


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

Вранці сепаратисти з артилерії калібру 152 міліметри обстрілювали селище Старогнатівка, повідомляють у штабі АТО.

«Вночі, близько 1 години, в районі селища Старогнатівка працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. А о 1:05, 3:50 та 4:00 найманці з реактивних систем залпового вогню обстріляли наші позиції у селищі Богданівка, що поблизу Маріуполя. З сьомої ранку активність бойовиків дещо зменшилась. Проте з 8.30 і до 10:30 найманці, в чергове, били з артилерії калібру 152 міліметри по Старогнатівці», – йдеться у повідомленні.

Крім того, зауважують у штабі АТО, близько 13:00, дві диверсійно-розвідувальні групи бойовиків, використовуючи стрілецьку зброю, намагалися обійти український опорний пункт, в результаті дій бійців АТО сепаратисти відступили.

Також українські військові повідомляють, що з півночі сепаратисти із 120-міліметрових мінометів вели вогонь по позиціях сил АТО в селищах Красногорівка, Березове, Опитне, а близько 00:30 бойовики з танків обстріляли Опитне і Водяне.

Водночас сепаратисти звинувачують у порушенні режиму припинення вогню сили АТО.

«Українські силовики нарощують чисельність особового складу та військової техніки поблизу лінії зіткнення на південному (маріупольському) напрямку», – заявив Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР»

10 серпня уранці у Міноборони повідомили про наступ бойовиків біля Старогнатівки. За даними речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка, українські позиції там атакували 400 бойовиків, використовуючи танки та іншу військову техніку. Унаслідок обстрілів, за даними штабу АТО, 1 український військовий загинув, ще 16 поранені, ще один військовий зник безвісти. Водночас у «Правому секторі» заявляли про щонайменше 4 загиблих бійців.

Згодом, 10 серпня, у Міноборони повідомили про ще один обстріл з використанням реактивних систем залпового вогню, скоєний бойовиками поблизу Старогнатівки Донецької області.

В угрупованні «ДНР» тоді дані української сторони про наступальну операцію спростували.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі, протеугоди не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують однаодну у порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG