Доступність посилання

ТОП новини

Найзубатішу на планеті армію готують стоматологи в зоні АТО


«Укроп Дентал» готує найзубатішу на планеті армію
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:08 0:00

«Укроп Дентал» готує найзубатішу на планеті армію

Спеціальний мобільний стоматологічний кабінет працює за 10-15 кілометрів від лінії розмежування

Метою благодійного фонду «Укроп Дентал» є стоматологічне здоров’я військовослужбовців, які перебувають в зоні АТО. Для цього був придбаний спеціальний автомобіль – мобільний стоматологічний кабінет. Він оснащений сучасною медичною технікою та медикаментами, що дозволяє лікарям-волонтерам вирішити будь-яку зубну проблему, а якщо потрібне протезування, пацієнтам видається направлення до лікарні, яка погодилась надати безкоштовні послуги за місцем проживання військовослужбовця.

Хоч фонд і був заснований патріотами із Запоріжжя, але зараз у мобільному кабінеті вахтовим методом працюють професіонали зі всієї України. Також фонд допомагає військовим стоматологам створювати кабінети у містах їхніх дислокацій та надає витратні матеріали та устаткування.

Мобільний стоматологічний кабінет в зоні АТО
Мобільний стоматологічний кабінет в зоні АТО

«Тризуб» – так назвали цей мобільний проект засновники – подорожує неподалік лінії розмежування (за 10-15 кілометрів), щоб максимально охопити військові частини, що постійно знаходяться в бойовій готовності та не можуть відправляти бійців на лікування в тил.

Нещодавно лікарі відзначили свого тисячного пацієнта. На згадку про це, у пацієнта залишилася жовто-блакитна пломба. «Забрендували», – жартують лікарі.

Зубна пломба в кольорах українського прапора
Зубна пломба в кольорах українського прапора

Ігор Ященко, засновник фонду «Укроп Дентал» зазначив, що якщо вдасться залучити 10 або 12 відсотків стоматологічної спільноти до цієї благодійної роботи, то українська армія буде «найзубатіша» на планеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG