Доступність посилання

ТОП новини

Росія: комуністи запропонували направляти «підсанкційні» продукти на Донбас


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Росії група депутатів від Комуністичної партії подала до Державної думи Росії законопроект, що, зокрема, передбачає можливість передавати як «гуманітарну допомогу» на Донбас «підсанкційну» сільгосппродукцію.

Комуністи пропонують запровадити конфіскацію на користь держави затриманої сільськогосподарської продукції, що була незаконно ввезена до Росії всупереч російським санкціям, замість її знищення, як це роблять нині.

Серед того, що робити з цією продукцією далі, комуністи пропонують передавати її як допомогу малозабезпеченим чи потерпілим від стихійних лих, а також, зокрема, для «надання гуманітарної допомоги іноземним державам, їхнім федеративним і муніципальним утворенням» тощо, іноземцям-біженцям, що потерпіли від воєнних чи збройних конфліктів.

У прокремлівських партіях у Державній думі вже заявили, що цей проект «нежиттєздатний», давши зрозуміти, що він не пройде.

Сільгосппродукцію, ввезену до Росії на порушення російського ембарго, в цій країні тиждень тому почали знищувати, відповідно до указу президента Володимира Путіна; раніше таку виявлену продукцію повертали постачальникам.

XS
SM
MD
LG