Доступність посилання

ТОП новини

Боксер Усик: «Крим – мій дім, мене там люблять і поважають»


Відкрите тренування Олександра Усика
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Журналісти побували на відкритому тренуванні боксера перед важливим поєдинком

Київ – Перед важливим поєдинком із південноафриканським боксером Джонні Мюллером, запланованим на кінець серпня, український боксер Олександр Усик провів відкрите тренування. Кримчанин продемонстрував відмінну форму і підтвердив, що готовий відстояти титул Інтерконтинентального чемпіона за версією WBO і вже незабаром поборотися за звання чемпіона світу. Під час спілкування з журналістами не оминули й політичних питань.

Столичний спорткомплекс на вулиці Петлюри заповнений журналістами. Перед рингом вишикувалися оператори різних телеканалів. Температура повітря – вища за 30 градусів. На ринзі проводить тренування срібний призер лондонської Олімпіади Денис Берінчик, який наприкінці серпня вперше вийде на професійний ринг. Протистояти йому буде бельгійський боксер Тарік Мадні.

У цей час Олександр Усик розминається перед рингом: спочатку він розтягується, потім висить на турніку. Кілька молодих людей, користуючись нагодою, просять кримчанина сфотографуватися з ними. Відкриті тренування Усика перед відповідальним поєдинком вже стали доброю традицією.

У квітні українець успішно захистив титул Інтерконтинентального чемпіона за версією WBO в поєдинку з росіянином Андрієм Князєвим. 29 серпня Олександру належить зробити те саме, але вже в бою з південноафриканцем Джонні Мюллером, який обіймає 15-ту сходинку у світовому рейтингу WBO. У його активі – 25 поєдинків, 19 перемог, 13 із яких – нокаутом. Мюллер є володарем титулу WBC International Silver і поясу чемпіона ПАР.

Після того, як Берінчик закінчив тренування, на ринг під оплески присутніх у залі піднявся Усик.

– Що ви там махаєте? Жарко? А мені не жарко, – пробував жартувати з журналістами боксер, який, незважаючи на духоту в залі, відчував себе комфортно.

Тренер Усика, американський фахівець Джеймс Алі Башир ходив довкола рингу і витирав піт із чола, обурюючись високою температурою в приміщенні.

Тренування тривали близько 20-ти хвилин. Після невеликої розминки в рингу Усик відпрацював удари зі своїм наставником, пострибав із скакалкою, а також продемонстрував вправу на реакцію з тенісним м'ячем. Під час тренування кримчанин показував, що перебуває в хорошому настрої, періодично танцюючи під різну музику. Іноді в цьому його підтримував Джеймс Алі Башир.

«Ця людина стане легендою»

«Я – скромна людина, але деякі зараховують мене до п'ятірки найкращих тренерів у світі. Сьогодні я – поруч із Олександром Усиком. Це, напевно, про щось говорить. Ця людина стане легендою», – сказав журналістам Башир, говорячи кримського боксера.

«Тренеру подобається, коли хлопець, якого він тренує, показує бокс. Ми проводимо в залі по шість годин на день, і нокаутувати суперника у першому раунді, може, не зовсім вірно, – сказав Усик, відповідаючи на запитання, в якому раунді він ставить завдання нокаутувати суперника. – Тренер мені скаже: «Гей, хлопче, що ти зробив? Я не побачив наші заготовки, які ми напрацьовуємо, навіщо ти б'єш по лапах і навіщо ми щось відпрацьовуємо?» Завдання (нокаут у першому раунді – ред.) такого немає. Завдання – вийти на ринг, показати хороший бокс. І, природньо, якщо прийде нокаут, значить, він прийде».

Журналісти запитали у Олександра Усика, як він ставиться до ініціатив окремих кримських політиків заборонити боксеру в'їзд до Криму з огляду на позицію спортсмена.

«Я не знаю, ви берете це з інтернету, читаєте. Мені ніхто про це не говорив. Я ніде цього не чув. Крим – це мій дім, він залишиться моїм домом. Мене там люблять і поважають», – сказав Усик.

«Крим. Реалії» поцікавилися в Усика, чи вітає його влада Криму після кожної перемоги на професійному ринзі.

«Коли я приїжджаю додому, природньо, в клубі мене вітають. А влада... Я не знаю, може, й вітає, але я цього не чую», – розповів боксер.

Раніше на тренуванні Усика побував колишній чемпіон світу за версією WBC, мер Києва Віталій Кличко. «Олександр – молодець. У хорошій формі, зосереджений і націлений тільки на перемогу. Наші плани: наступного року Усик боксуватиме за найвищу сходинку у професійному боксі – звання чемпіона світу», – написав Кличко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Оригінал публікації – на сайті проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG