Доступність посилання

ТОП новини

Росія: товариство захисту прав споживачів оскаржило указ про знищення санкційних продуктів


Знищення санкційних товарів у Росії, ілюстративне фото
Знищення санкційних товарів у Росії, ілюстративне фото

У Росії товариство захисту прав споживачів (ТЗПС) оскаржило указ російського президента Володимира Путіна про знищення санкційних продуктів.

Сьогодні правозахисники подали скаргу до російського Верховного суду.

«Оспорювані указ і постанова уряду передбачають можливість знищення якісної, безпечної та придатної до вживання продукції, яка не є забороненою законодавчо до обігу в Росії, без відповідного судового або навіть адміністративного рішення, що суперечить нормам Конституції Росії», – йдеться у заяві організації.

У товаристві захисту прав споживачів вважають, що останнім часом «нормотворчість в окремих сферах державного регулювання в Росії все більше нагадує правове безумство»

ТЗПС сподівається, що Верховний суд при розгляді цього питання буде керуватися «законом, а не міркуваннями політичної доцільності», і задовольнить подану скаргу.

Продукти з країн, які підтримали економічні санкції щодо Москви через ситуацію в Україні, почали знищувати в Росії від 6 серпня. Відповідний указ Путін підписав наприкінці липня.

За повідомленням Россільгоспнагляду, лише 6 серпня було знищено близько 320 тонн продовольчих товарів.

Водночас активісти закликають скасувати указ президента Росії про знищення санкційних продуктів. Відповідна петиція опублікована на сайті www.change.org. Автори петиції закликають продукти не знищувати, а передавати особливо нужденним категоріям населення: ветеранам, пенсіонерам, інвалідам та багатодітним сім’ям.

XS
SM
MD
LG