Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську на місце одного поліцейського претендує 10 охочих


Незабаром поліція запрацює й у Дніпропетровську ( фото ©Shutterstock)
Незабаром поліція запрацює й у Дніпропетровську ( фото ©Shutterstock)

У Дніпропетровську на місце одного патрульного в новостворюваній поліції претендує більш ніж 10 осіб. Про це повідомив координатор набору до патрульної служби Дніпропетровська Роман Кацуба.

Упродовж трьох тижнів, доки тривав прийом документів, надійшло 11,8 тисячі заявок від охочих служити в новій патрульній поліції. З цієї кількості треба відібрати 1,1 тисячу людей.

За даними Романа Кацуби, серед охочих служити в поліції майже третина – жінки. 58,4 відсотка анкет подали кандидати з вищою освітою, 41,6 відсотка – з повною середньою. Серед кандидатів є і безробітні, і будівельники, і навіть високопосадовець банку, розповів координатор.

Не всі анкети успішно пройшли перевірку, але кандидатів, яких допустять до другого туру, – понад 8 тисяч. За словами Романа Кацуби, серед охочих були й ті, хто не підходить за віковим критерієм (патрульні мають бути віком від 21 до 35 років).

Наразі розпочинається другий етап відбору нових поліцейських – тестування загального рівня знань. Кандидати мають відповісти на 60 запитань. Далі передбачена перевірка фізичної форми: біг на 1000 і 100 метрів, для чоловіків – підтягування, для жінок – віджимання.

Координатор набору до патрульної служби зазначив, що не може спрогнозувати, скільки саме триватиме відбір патрульних. Водночас до кінця листопада, як і планувалося, нові патрульні мають розпочати роботу.

21 липня під час робочої поїздки прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк разом із міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим оголосили про початок набору до нової патрульної поліції Дніпропетровська.

Із 4 липня патрульна поліція працює у Києві.

Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих у рамках реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку, і, крім Києва і Дніпропетровська, патрульну служба запровадять у Львові, Одесі, Харкові, Ужгороді та Луцьку.

XS
SM
MD
LG