Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про заходи щодо введення безвізового режиму з ЄС


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 липня про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

Згідно з рішенням, уряд має невідкладно вжити додаткових заходів щодо забезпечення реалізації рекомендацій Єврокомісії про прогрес України з імплементації плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

Кабмін має також забезпечити схвалення концепції створення національної системи ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства та затвердження плану заходів щодо її реалізації.

Крім того, Міністерству внутрішніх справ президент доручив забезпечити завершення будівництва та належного облаштування пункту тимчасового розміщення біженців у Яготині Київської області, а також пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, у Мартинівському на Миколаївщині.

Міністерство юстиції має підготувати та подати у двотижневий строк до Кабміну для внесення на розгляд Верховної Ради законопроект про утворення державного органу з повернення активів.

Єврокомісія має намір до 15 грудня оцінити виконання Україною Плану дій для лібералізації Євросоюзом візового режиму. Про це раніше сьогодні йшлося під час розмови президента України Петра Порошенка з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

21 і 22 травня у Ризі відбувся саміт учасників програми Євросоюзу «Східне партнерство», на якому Україна сподівалася спочатку отримати безвізовий режим із ЄС, а потім хоча б визначену дату, коли він міг би бути запроваджений. У спільній заяві за підсумками саміту ЄС заявив про готовність надати безвізовий режим Україні та Грузії у разі, якщо про це буде позитивний звіт Єврокомісії наприкінці цього року.

XS
SM
MD
LG