Доступність посилання

ТОП новини

Незаконні збройні формування вночі мінімізували використання важкої зброї – прес-центр АТО


Український військовий на позиціях біля донецького аеропорту в перерві між обстрілами з боку противника, фото 19 серпня 2015 року
Український військовий на позиціях біля донецького аеропорту в перерві між обстрілами з боку противника, фото 19 серпня 2015 року

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомив, що впродовж вечора та наприкінці минулої доби, 22 серпня, ситуація в зоні АТО залишалася стабільною. Незаконні збройні формування мінімізували використання мінометів і артилерії, калібр якої перевищує 100 міліметрів, та, в основному з провокативною метою, застосовували стрілецьке озброєння.

Загалом упродовж суботи, 22 серпня незаконні збройні формування 78 разів порушили режим припинення вогню. Двічі ворог застосовував артилерію, 12 – міномети, 30 разів – гранатомети, повідомив речник АТО Анатолій Стельмах.

Із 18-ї години до півночі були поодинокі випадки порушення мінських домовленостей, сказав він.

Зокрема, поблизу Донецька, майже о пів на сьому вечора по українських позиціях в Авдіївці і в районі шахти Дутовка, а о 21.35 по Красногорівці бойовики вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів.

На Луганщині близько 21-ї години тричі українські опорні пункти у Станиці Луганській обстрілювали з мінометів, гранатометів та кулеметів великого калібру. А о 23-й годині по силах АТО в Кримському били з танка.

На артемівському напрямку майже о пів на дев’яту вечора бойовики застосували 120-міліметровий міномет по українських позиціях у Попасній.

А біля Маріуполя близько 20-ї і 22-ї години бандформування вели провокативний вогонь зі стрілецької зброї по українських підрозділах у Гранітному, сказав Анатолій Стельмах.

Відео: Військове телебачення України

Донецькі сепаратисти наразі не подавали своїх зведених даних. Їхні сайти повідомляють лише, що минула ніч і ранок у Горлівці й Донецьку минули «відносно спокійно», обстрілів житлових кварталів цих міст не було.

Луганські сепаратисти заявили про два обстріли їхніх позицій із боку українських сил увечері в суботу. Вони стверджують, що одну з околиць окупованого Слов’яносербська обстріляли раз зі 120-міліметрового міномета, а вдруге зі 152-міліметрової артилерії, що мали бути відведені за мінськими домовленостями.

Згідно з останніми наразі мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG