Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі встановили пам’ятник фейкові російських ЗМІ про снігурів


У Запоріжжі встановили пам’ятник фейкові російських ЗМІ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

У Запоріжжі на майдані Героїв революції відкрили пам’ятник, присвячений фейковій новині російських ЗМІ. Автором скульптури, що зображає істоту з обличчям, схожим на обличчя президента Росії Володимира Путіна, з притиснутим до грудей снігуром став запорізький активіст Максим Дрозденко.

У грудні минулого року низка російських ресурсів поширила інформацію про те, що нібито в одній із запорізьких шкіл дітей молодших класів вчать винищувати снігурів.

На виготовлення пам’ятника, за словами автора, пішло близько місяця.

«Це пам’ятник інтернет-мему про замучених жидобандерівцями російськомовних снігурів. Це єдиний інтернет-мем, що народився у Запоріжжі. Народився він з виступу на російському телебаченні, коли заявили, що у 106-й запорізькій школі вчителька сказала підкормлювати синиць, бо вони жовто-блакитні, а снігурів вбивати, бо вони кольору російського прапора. Пам’ятник складається з двох частин. По-перше, це власне замучений жидобандерівцями російськомовний снігур, і сумуючий за ним «русский мир». Зроблений він із глини зі Слов’янська, що теж має певне символічне значення», – розповів Дрозденко.

Біля Запорізької облради скульптурна композиція стоятиме протягом дня, після чого його перемістять до однієї з баз відпочинку на острові Хортиця. Організатор акції сподівається: якщо вдасться домовитися з місцевою владою, пам’ятник залишать на майдані Героїв революції.

XS
SM
MD
LG