Доступність посилання

ТОП новини

Від сьогодні поліцейські патрулюватимуть і Одесу


Одеські поліцейські на тренуванні
Одеські поліцейські на тренуванні

Якщо всіх інших правоохоронців не міняти, то вони поліцейських «з’їдять» – Саакашвілі

Одеса – Одеса стане третім містом України після Києва і Львова, на вулиці яких вийде патрульна поліція. Міністерство внутрішніх справ виділило 40 службових авто для одеських копів. 25 серпня о 15:00 годині біля пам’ятника Дюку де Рішельє 392 патрульних складуть присягу на вірність народу України і зразу виїдуть стежити за правопорядком.

Майже 400 поліцейських патрулюватимуть від 25 серпня Одесу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Презентувати одеську поліцію будуть президент України Петро Порошенко та голова МВС Арсен Аваков. За інформацією міністра внутрішніх справ, це буде перший загін нових поліцейських в Одесі. Згодом до них приєднаються ті, хто зараз завершує навчання. Найближчим часом місто мають патрулювати близько 800 правоохоронців.

Одесит Богдан Рейда разом зі своїми одногрупниками складатиме присягу на вірність українському народу. Він згадує, що прийшов на курси патрульних одразу після завершення університету. За освітою юрист. Дотепер хлопець ніколи не бачив своє майбутнє у правоохоронних органах. Проте повіривши у зміни у суспільстві, вирішив спробувати себе у ролі патрульного. Основною місією нової поліції Богдан вважає служіння та допомогу народу, а не каральні функції. На його думку, з людьми треба постійно проводити роз’яснювальні розмови щодо правил та законності поведінки, щоб попередити порушення.

Я очікую зміни ставлення суспільства до правоохоронної системи, щоб ми показали, що правоохоронні органи можуть працювати на людей та для людей
Богдан Рейда

«Я очікую зміни ставлення суспільства до правоохоронної системи, щоб ми показали, що правоохоронні органи можуть працювати на людей та для людей. У нас є потужний кредит довіри, ми маємо його виправдати. І не втратити можливість дати людям відчути себе у правовій державі», – впевнений Богдан.

Одеських копів готували близько двох місяців у прискореному режимі. Як зазначив голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, який ініціював пришвидшення старту нової служби, в українців не було часу чекати. На його думку, це має стати лише початком реформування силових відомств.

Якщо за наступні шість місяців всіх інших не поміняти, то вони перегрупуються – і цих хороших дівчат і хлопців «з’їдять»
Міхеїл Саакашвілі

«Якщо за наступні шість місяців всіх інших не поміняти, то вони перегрупуються – і цих хороших дівчат і хлопців «з’їдять». Це однозначно так», – наголошує Саакашвілі.

Навчали інструктори з Каліфорнії

Одеських курсантів навчали за зразком американської поліції. З ними працювали три інструктори з Каліфорнії, а також українські спеціалісти. Вони зазначають, що майбутні патрульні добре виконували завдання, хоча більшість із них уперше займалася вогневою підготовкою, тактикою тощо.

«Однакових ситуацій в житті ніколи не буває. В житті все буде більш практичним. І вони згодом стануть більш практично все це використовувати і навчаться виконувати завдання швидше і краще», – вважає інструктор нової поліції Сергій.

На черзі – презентація патрульної поліції у Харкові, Миколаєві та Дніпропетровську. За словами Арсена Авакова, до кінця року ще у восьми обласних центрах України проведуть набір до нової структури.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG