Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: Росія на Донбасі зосередила підрозділи чисельністю понад 40 тисяч військових


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що на Донбасі Росія зосередила підрозділи чисельністю понад 40 тисяч людей, на кордоні з Україною перебувають 50,5 тисячі російських військових.

За словами Турчинова, штатна чисельність лише двох військових корпусів Росії на Донбасі становить до 35 тисяч людей.

«Додатково на окупованій території знаходиться військовий резерв у складі 21-ї тактичної групи Збройних сил Російської Федерації (15 батальйонних, 6 ротних) чисельністю понад 9 тисяч чоловік. На східному кордоні нашої країни сконцентровані ще 53 тактичні групи збройних сил Росії (39 батальйонних, 14 ротних) чисельністю 50,5 тисяч чоловік», – наголосив Турчинов.

«Ми маємо установочні дані на генералів та офіцерів російської армії, які входять до керівної ланки окупаційних військ Росії», – додав він.

За словами секретаря РНБО, матеріали щодо цих російських військових передаються до Генеральної прокуратури України для відкриття кримінальних справ.

Російська сторона наразі не коментувала ці заяви Турчинова. Москва подібні звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі.

XS
SM
MD
LG