Доступність посилання

ТОП новини

У Сумах взялися викривати «прихованих «регіоналів»


Політична карикатура
Політична карикатура

Представник «Опозиційного блоку»: це політтехнологія така – перевести стрілки

Суми – У Сумах молодіжні організації презентували ініціативу «Стоп, регіонали!». Активісти долучаться до передвиборчої кампанії як антиагітатори. Вони будуть розповсюджувати листівки з викривальною інформацією про кандидатів, які, на думку активістів, причетні до Партії регіонів. Натомість у місцевому «Опозиційному блоці» радять опонентам викривати не «прихованих «регіоналів», а провали чинної влади.

У Сумах взялися викривати «прихованих «регіоналів»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Стоп, регіонали!». З такою ініціативою виступили студентський ректорат Сумського педагогічного університету, «Молодіжний націоналістичний нонгрес» та «Молодий народний рух України» на Сумщині. Молодь збирається проводити антиагітаційну кампанію проти місцевих кандидатів, які мають стосунок до Партії регіонів. Один із організаторів громадської ініціативи – студректор педуніверситету Ігор Ганненко, якого свого часу засудили до року і 8 місяців ув’язнення за графіті із зображенням Януковича з червоною цяткою на лобі.

Будуть іти партії, які не змінили свою суть
Ігор Ганненко

«Очевидно те, що будуть іти партії, які, власне, не змінили свою суть. Це такі, як партія «Відродження», як «Опозиційний блок», які фінансуються тими ж людьми і склад людей то самий, що був в Партії регіонів. Є регіонали, які будуть йти не від цих партій, а від демократичних, тому ми будемо робити все, щоб доносити до людей правду про цих кандидатів», – розповідає Ігор Ганненко. Зараз активісти проводять моніторинг партій і кандидатів та складають списки «прихованих «регіоналів». Водночас запланували перші кроки втілення ініціативи.

Хочемо закликати всі діючі партії підписати меморандум про те, що до їх складу не входять колишні «регіонали»
Таміла Кошман

«В першу чергу ми хочемо закликати всі діючі партії та демократичну коаліцію, щоб вони підписали меморандум про те, що до їх складу не входять колишні «регіонали», – говорить голова Сумської обласної організації «Молодого Руху України» Таміла Кошман.

«Ми будемо розповідати про «регіоналів» правду»

Далі ж активісти аналізуватимуть діяльність партій та кандидатів, щоб якомога ефективніше протистояти «екс-регіоналівським» політтехнологіям.

Ми будемо ставити прямі запитання: «Чому ви йдете знову у владу?»
Мирослав Ольшанський

«Якщо ми знайдемо людей в будь-яких партіях і вони будуть пов’язані в минулому з регіоналами, то ми будемо працювати у цьому окрузі, будемо розповсюджувати листівки, агітпродукцію. Обов’язково ці люди будуть проводити зустрічі з виборцями. Ми будемо приходити на ці зустрічі. Вони будуть роздавати свої газети, ми будемо роздавати свої листівки, в яких будемо розповідати про них правду. Ми будемо ставити прямі запитання: «Чому ви йдете знову у владу?», – розповідає голова «Молодіжного націоналістичного конгресу» Сумщини Мирослав Ольшанський.

Наразі антиагітатори збирають кошти для друку своїх агіток. Сподіваються також на пересічних виборців, яким сподобається ідея ініціативи. Переконують, що згодні співпрацювати і з громадськими організаціями, і навіть з політичними партіями. Але обіцяють при цьому не підігрувати жодній із політсил.

«Все це вони роблять, щоб відволікти від провалів чинної влади»

Тим часом заступник голови «Опозиційного блоку» Сумщини Микола Войтенко називає ініціативу «Стоп, регіонали!» передвиборчим ходом місцевого осередку «Народного фронту». За його словами, таким чином місцеві представники влади намагаються підвищити свої низькі рейтинги і відволікти від численних провалів нинішньої влади.

Це політтехнологія така – перевести стрілки
Микола Войтенко

«Це як політтехнологія така – перевести стрілки. Все це вони роблять, щоб відволікти. Але це вже не працює. Можна було не більше року розповідати, що це попередники винні в тому чи іншому питанні. Це окрім піару Партії регіонів ні до чого не приведе», – говорить Микола Войтенко. Він радить активістам не вишукувати колишніх «регіоналів», а розповідати про «успіхи» нинішньої влади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG