Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО заявив про зменшення обстрілів протягом ночі


Українські позиції на Луганщині після обстрілу, фото 20 серпня 2015 року
Українські позиції на Луганщині після обстрілу, фото 20 серпня 2015 року

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомив, що протягом минулих вечора й ночі незаконні збройні формування на сході України суттєво зменшили обстріли позицій сил АТО.

При цьому загалом за минулу добу проросійські бойовики порушили режим припинення вогню 74 рази, повідомив речник АТО Анатолій Стельмах.

Із них 18 випадків використання зброї ворогом зафіксовано саме з 19-ї години і до півночі, а з півночі до 6-ї ранку бандформування 4 рази порушили перемир’я, сказав речник.

При цьому, додав він, окремі випадки порушення мирних домовленостей ставалися з використанням озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів.

Відео: Військове телебачення України

Донецькі сепаратисти заявили, що минула ніч і ранок минули спокійно, обстрілів захоплених ними територій вони не зафіксували.

Своїх даних за всю попередню добу вони ще не наводили.

Луганські ж сепаратисти заявили про сім порушень «режиму тиші» з боку українських силовиків протягом усієї попередньої доби. При цьому шість із цих порушень, стверджують в окупованому Луганську, відбулися ввечері у п’ятницю.

Згідно з останніми наразі мінськими домовленостями, на лінії контакту з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG