Доступність посилання

ТОП новини

Суддя зупинив промову Ісмаїлової на словах про президента Азербайджану


Хадіджа Ісмаїлова
Хадіджа Ісмаїлова

Суд в Азербайджані перервав виступ журналістки-розслідувача Хадіджі Ісмаїлової, і переніс засідання на 1 вересня.

Промову перервали майже наприкінці, коли журналістка у своїй фінальній промові згадала ім’я президента Азербайджану Ільгама Алієва. Із проханням до судді зупинити промову звернувся прокурор.

У виступі Ісмаїлова заявила, що звинувачення її у наклепі, ухиленні від сплати податків, незаконній підприємницькій діяльності і зловживанні владою – це спроба керівництва держави вплинути на неї і зупинити журналістські розслідування.

Мати журналістки Ельміра Ісмаїлова, коментуючи судове слухання, заявила, що промову Хадіджі перервали, бо вона чесно розповідала про результати своєї роботи журналіста. «Прокурор і суддя зупинили її наприкінці, вони не хотіли слухати. Вона могла і більше розповісти», – сказала мати журналістки.

Раніше планувалося, що сьогодні на засіданні Ісмаїлова виступить з фінальною промовою, після цього суддя мав або відразу оголосити вердикт, або призначити нове засідання для цього.

Раніше цього місяця державний прокурор вимагав для журналістки дев’яти років позбавлення волі.

Ісмаїлова, яка співпрацює з Радіо Свобода, писала про корупцію в Азербайджані. Її обвинувачують у розкраданні, ухилянні від сплати податків і зловживанні владою.

Журналістка всі звинувачення відкидає, заявляючи, що вони політично мотивовані і викликані спробами помститися за її репортажі про корупцію у вищих ешелонах влади Азербайджану. Її арешт викликав широке засудження з боку міжнародних правозахисників і західних урядів.

Суддя зупинив промову Ісмаїлової на словах про президента Азербайджану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

XS
SM
MD
LG