Доступність посилання

ТОП новини

Лідер Придністров’я одружується з міністром закордонних справ


Євген Шевчук та Ніна Штанскі
Євген Шевчук та Ніна Штанскі

Лідер сепаратистського регіону вирішив побратися з багатолітньою соратницею

Напередодні 25-ліття проголошення незалежності Придністров’я лідер цього невизнаного сепаратистського регіону Молдови Євген Шевчук заявив, що «міністр закордонних справ» в його уряді Ніна Штанскі вже не буде виконувати обов’язки глави закордонного відомства, бо виконуватиме обов’язки його дружини. Для маленького регіону повідомлення про шлюб його лідера не стало сюрпризом, адже про їхні стосунки вже було давно відомо, але точно стало непересічною подією.

Лідер Придністров’я одружується з міністром закордонних справ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Про те, що президент самопроголошеної республіки Придністров’я Євген Шевчук вирішив оформити свої стосунки з «міністром закордонних справ» регіону Ніною Штанскі, повідомив він сам під час прес-конференції, присвяченій 25-річчю з дня, коли була сформована так звана Придністровська Молдавська Республіка (ПМР). Шевчук, якому виповнилося 47 років, наголосив, що незабаром 38-літня Ніна Штанскі покине свій пост «міністра» і «займатиметься виключно виконанням обов’язків дружини президента». Він також зазначив, що незабаром буде обрана кандидатура на посаду «глави міністерства закордонних справ ПМР».

Така новина є важливою з точки зору інформаційної наповненості. Це все одно, що президент Росії Путін офіційно на прес-конференції визнав би, що одружився з Аліною Кабаєвою
Ернест Варданян

У Придністров’ї, яке відділилося від Молдови ще у 1990 році за допомогою радянського війська, новину зустріли без особливого здивування, говорить місцевий журналіст та блогер Ернест Варданян, але не могли не звернути уваги.

«Для маленької невизнаної республіки, де досить важко жити, така новина є важливою з точки зору інформаційної наповненості. Це все одно, що президент Росії Володимир Путін офіційно на прес-конференції визнав би, що він одружився з Аліною Кабаєвою», – порівнює блоггер масштаб події.

Без Штанскі у Шевчука багато б чого не вийшло – блогер

Ернест Варданян розповідає, що президент невизнаного Придністров’я багато в чому завдячує своєю кар’єрою своїй найближчій багатолітній радниці.

Вона є дуже енергійною жінкою, досить амбіційна і без її енергії, її наполегливості багато у Шевчука би не вийшло
Ернест Варданян

«У грудні 2005 року в Придністров’ї відбулися вибори до місцевого парламенту, і в результаті спікером парламенту було обрано Євгена Шевчука. Відтоді Ніна Штанскі стала його головним радником і так почалася її політична кар’єра. Вона завжди була з ним. Коли він пішов у відставку з посади спікера в 2009 році, вона пішла разом із ним. Коли він вирішив обиратися президентом Придністров’я, вона фактично стала главою його виборчого штабу. І в цьому всьому процесі Ніна Штанскі була основним мотором. Вона є дуже енергійною жінкою, досить амбіційна і без її енергії, її наполегливості багато у Шевчука би не вийшло», – розповідає придністровський блоггер Ернест Варданян.

І Ніна Штанскі, і Євген Шевчук протягом довгих років заперечували свої стосунки. Одного разу їх застали на відпочинку в Лейпцигу, проте потім обидва заперечували цей факт. В офіційних біографіях Шевчука повідомлялося, що він не одружений, а про Штанскі писали, що вона «виховує доньку Яну».

Попрощавшись із колегами на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, Ніна Штанскі особливо подякувала російським колегам, співпраця з якими «вийшла на рівень справжнього стратегічного партнерства» і своїм колегам з «уряду», які «втримують стабільність у країні, оточеній регіональною кризою» та «стиснута блокадними санкціями з боку Молдови і України».

  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG