Доступність посилання

ТОП новини

«Це не колгосп, це Росія» (з кримських соцмереж)


Оголошення на кримському банкоматі
Оголошення на кримському банкоматі

Для російських туристів, які не підозрювали про проблеми банківської сфери Криму, переведення в готівку карт Visa і MasterCard стало справжнім кошмаром

Григорій Очагов

Незважаючи на бравурні заяви «чиновників» про те, що Крим «успішно інтегрувався в банківську систему Росії», фінансово-кредитні установи півострова, як і раніше, працюють не на найвищому рівні. Про проблеми, з якими стикаються клієнти кримських банків, пишуть користувачі соціальних мереж.

Провідні російські банки, як відомо, до Криму так і не прийшли. І, здається, навіть не збираються.

Вакуум, що утворився після відходу українських банків, заповнили маловідомі російські фінансові установи з сумнівним минулим і туманним майбутнім. Їхня робота викликає у кримчан низку нарікань.

«Да, РНКБ – лидер сельских касс взаимопомощи:-) Так смешно, если перечисляешь с другого российского банка деньги по реквизитам, то в назначении платежа нужно написать «такому-то на № такой-то карточки»... выходные, праздники деньги не дойдут аж пока на работу не выйдет кассирша и ВРУЧНУЮ не переведет деньги на номер карточки... срок перевода денег у них – 5 дней банковских!» – написав Mykola Davydenko.

Однак головна проблема кримських банків – неможливість зняти готівку з пластикових карток міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard.

Для російських туристів, які не підозрювали про проблеми банківської сфери Криму, переведення в готівку карт Visa і MasterCard стало справжнім кошмаром.

Місцеві ділки швидко зорієнтувалися в ситуації і запропонували рішення, яке в усьому цивілізованому світі, напевно, викличе здивування:

«Обналичим Visa или MasterCard мгновенно»! Нормальный человек, увидев такое объявление на столбе подумает: «Что за бред?»
Но в Крыму это не бред, а реальность. Это Крым, детка) (с)
Я позвонил по телефону, указанному в объявлении, чтобы выяснить, как он работает. Проблему бесполезности вашего куска пластика здесь решат за каких-то 3-10 процентов. Чем меньше сумма снятия, тем выше процент. До 10 тысяч рублей это 10 %, от 10 до 20 тысяч – 9% и так далее с шагом в 10 тысяч. Минимально – 3%. Работает «банкомат» следующим образом. Приезжаете в офис к «банкомату», где покупаете некий товар (а по сути свою сумму в наличных). Все, как при покупках в интернете. Вам на привязанный телефон приходит банковская СМС для подтверждения и как только транзакция будет закончена, вам на руки выдают оговоренную сумму в наличных. Обязательными условиями являются карта крупного российского банка (карты мелких региональных банков «банкомат» не принимают), паспорт с той же фамилией, на которую оформлена карта и работающий телефонный номер, на который придет СМС от банка для подтверждения интернет-платежа. Вот такие крымские ноу-хау в век нанотехнологий), – пише aquatek_filips.

Кримські умільці, тим часом, шукають рішення самостійно:

«Регистрируем Яндекс деньги, получаем домой именной Мастеркарт, – все операциции в интернете и на материке!» – пише Vlad Kolesnik.

Кримчанам, які опинились за межами півострова, залишається лише згадувати про блага цивілізації, якими вони в нещодавньому минулому теж користувались у себе в Криму:

Оригінал матеріалу – на сайті «Крим.Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG