Доступність посилання

ТОП новини

Через спеку і пожежі влада Києва тимчасово зупиняє навчання у школах


Пожежі виникли у 30-кілометровій зоні в Київській області

У зв’язку із аномальною спекою та задимленістю влада Києва рекомендує столичним школам тимчасово зупинити навчально-виховний процес. Про це йдеться в повідомленні на сайті Киїіської міської держадміністрації.

«У зв’язку з поширенням на території Києва продуктів горіння пожеж, що виникли у 30-кілометровій зоні в Київській області, а також через високу температуру повітря, комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при КМДА ухвалене рішення рекомендувати тимчасово зупинити навчальний процес у столичних школах», – ідеться в повідомленні.

3 вересня у школах навчальний день скорочений. Наступного дня, 4 вересня, навчальний процес буде зупинений взагалі.

Міська влада також обмежує в’їзд великовантажного транспорту в столицю. Крім того, влада звертається до власників автотранспорту з проханням за можливості не користуватися приватними авто.

Фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА рекомендують киянам зачиняти вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час. Необхідно обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання, йдеться в повідомленні.

Гасіння пожежі під Києвом триває – ДСНС

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомляє, що 3-го вересня в Бородянському районі Київщини між селами Великий Ліс та Коблиця триває гасіння загоряння лісової підстилки.

За даними ДСНС, пожежа виникла ще 31 серпня о 16:30 на площі близько 24 гектарів.

Станом на вечір 2 вересня це загоряння гасили 129 осіб та 25 одиниць техніки. Два вертольоти Мі-8 здійснили понад 130 зливів води, до гасіння залучені також пожежні літаки.

Від Києва місце цієї пожежі відділяє майже 50 кілометрів. Водночас у повідомленні на сайті КМДА йдеться про «поширення на території Києва продуктів горіння пожеж, що виникли у 30-кілометровій зоні в Київській області».

XS
SM
MD
LG