Доступність посилання

ТОП новини

У США співробітник «доньки» «Росатому» зізнався у відмиванні грошей


Президент Росії Володимир Путін і гендиректор «Росатому» Сергій Кирієнко
Президент Росії Володимир Путін і гендиректор «Росатому» Сергій Кирієнко

Колишній посадовець російської енергетичної компанії зізнався у відмиванні понад 2 мільйонів доларів, які отримав від американського бізнесмена як хабар за вигідні контракти з «Росатомом». Про це повідомляє сайт міністерства юстиції США.

Жителя американського штату Меріленд, 56-річного Вадима Мікеріна затримали у жовтні 2014 року. Він обіймав керівну посаду у місцевій компанії Tenam, філіалі компанії Tenex, якою володіє російська державна корпорація «Росатом». Tenex постачає уран та надає послуги зі збагачення урану енергетичним компаніями в усьому світі.

Мікерін за хабарі допомогав американським компаніями отримувати прибуткові контракти у «Росатомі».

Розслідування Мінюсту США встановило, що Мікерін вступив у змову із співпрезидентом американської компанії Transport Logistics International (TLI), яка, починаючи з 1996 року, займалась перевезеннями урану для компанії Tenex з Росії до США з 1996 року. Буцімто в обмін на сприяння TLI з отриманням контрактів Мікерін отримував «відкати». Готівка надходила на його рахунки на Кіпрі, у Латвії та Швейцарії.

Вирок у справі Мікеріна оголосять 8 грудня. Відповідно до угоди зі слідством, на рахунках Мікеріна буде заарештовано понад 2 мільйони доларів. Саме у таку цифру оцінюється загальний обсяг коштів, які було переказано із рахунків у США на рахунки офшорних компаній, повʼязаних із Мікеріним.

Раніше представник «Росатому» заявив, що компанія співпрацює з американським слідством.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG