Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко вимагає медиків для затриманого 31 серпня Богдана Тицького


Олег Ляшко (фото ©Shutterstock)
Олег Ляшко (фото ©Shutterstock)

У Печерському районному суді Києва під час розгляду справи затриманому 31 серпня через події під Верховною Радою Богдану Тицькому не надають медичну допомогу, заявив з трибуни парламенту лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

«Богдан – учасник Революції гідності, був поранений на Грушевського, вісім місяців пробув у Пісках. У суді позбавляють можливості надати йому медичну допомогу. У хлопця у трьох місцях зламана рука. На мого колегу – народного депутата Ігоря Мосійчука, який приїхав вимагати надання медичної допомоги, було здійснено напад «Беркутом» і застосовано фізичну силу до народного депутата. В які часи ми повернулися?» – заявив він.

Також Олег Ляшко звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням забезпечити Богдану Тицькому надання медичної допомоги у суді.

Суд заарештував на два місяці 16 учасників заворушень під Верховною Радою 31 серпня без права внесення застави. Ще одному із підозрюваних визначено цілодобовий домашній арешт і ще один зараз перебуває у лікарні за станом здоров’я.

​31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули три бійці Нацгвардії, близько 150 людей – поранені.

​Після цих подій глава МВС Арсен Аваков заявив, що прямо звинувачує Олега Тягнибока і партію «Свобода», яка була одним з співорганізаторів мітингу біля Ради, у «злочині, який призвів до загибелі людини…Гранату кинув член партії «Свобода» і боєць батальйону «Січ», що перебуває у відпустці».

​Водночас у всеукраїнському об’єднанні «Свобода» тоді заявили, що влада відповідальна за події біля Ради, а «провокація» спланована главою МВС Арсеном Аваковим.

XS
SM
MD
LG