Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: інші варіанти коаліції, крім наявної, не розглядаються


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Спроба розвалити коаліцію зазнала фіаско, і вона залишиться в нинішньому складі, заявив під час розширеного засідання уряду президент України Петро Порошенко.

«Інші варіанти коаліції не розглядаються навіть теоретично. Найближчими днями я зустрінуся з членами коаліції. Ми повинні знайти друге дихання у спільному марафоні», – сказав він.

Крім того, Петро Порошенко закликав чотири фракції коаліції наступного пленарного тижня проголосувати ініціативи з підвищення соціальних стандартів.

Раніше про свій вихід з парламентської коаліції заявила Радикальна партія. Через те, що координатором коаліції був Олег Ляшко, тепер на цю посаду шукають заміну.

Причиною виходу своєї фракції з коаліції лідер Радикальної партії Олег Ляшко назвав голосування за зміни до Конституції щодо децентралізації.

За словами Ляшка, це голосування показало, що в парламенті існує інша більшість – з Опозиційним блоком.

31 серпня Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації, попри протести біля парламенту і блокування президії Ради. Серед тих, хто блокував президію, була і фракція Радикальної партії.

З «Блоку Петра Порошенка» за законопроект проголосували 115 народних депутатів, «Народний фронт» – 69, «Опозиційний блок» – 38, об’єднання «Самопоміч» – 5, депутатська група «Відродження» – 11, а також 13 позафракційних депутатів.

Законопроект передбачає, що джерелом влади повинні стати місцеві громади, які самі будуть збирати податки і розподіляти бюджети. Обласні та районні адміністрації ліквідують, держава ж буде представлена на місцях інститутом префектів.

Президент Петро Порошенко раніше неодноразово наголошував, що жодного особливого статусу для Донбасу зміни не передбачають.

XS
SM
MD
LG