Доступність посилання

ТОП новини

Одеська міська рада досі не визнала Росію агресором


Мітинг під Одеською міською радою з вимогою визнати Росію агресором
Мітинг під Одеською міською радою з вимогою визнати Росію агресором

«У міськраді сидять махрові сепаратисти» – активіст

На засіданні Одеської міської ради громадські активісти побилися з депутатами. Причиною конфлікту стало те, що міська влада не включила до порядку денного питання щодо визнання Росії країною-агресором. Також з цього приводу під будівлею міськради кілька десятків одеситів зібралися на акцію протесту.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Присутні на сесії одеські активісти були обурені тим, що депутати не внесли до порядку денного пункт щодо визнання Росії країною-агресором. Активісти вигукували «Ганьба!» та провели флеш-моб, а саме спробували одягти поліетиленові пакети на депутатів міськради. Після цього почалася штовханина та бійка. Охорона змушена була вивести активістів із зали.

«Тут у міськраді сидять махрові сепаратисти, які не проголосують за визнання Росії агресором», – так пояснює протест активістів громадський діяч Сергій Гуцалюк.

«Це дуже схоже на саботаж»

Проте місцевий депутат Віктор Наумчак запевнив, що представники одеської влади слідкують за подіям на Донбасі. За його словами, у разі загострення ситуації та порушення мирних домовленостей, вони готові зібрати на позачергове засідання і розглянути конкретні питання.

«Був можливий зрив голосування. І на погоджувальній раді депутати вирішили, що дуже важливо розглянути певні господарчі питання. Тим більше, опалювальний сезон на носі», – говорить Наумчак.

Під час засідання під будівлею зібрався мітинг. Кілька десятків активістів вимагали розглянути це питання і визнати Росію агресором.

«Це безсоромно і ганебно, що це питання одеська влада не розглядає. Це дуже схоже на саботаж», – говорить мітингувальниця Марія.

Нагадаємо, що попередня сесія Одеської міської ради 26 серпня не відбулася через відсутність кворуму. Тоді частина депутатів не прийшла на засідання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG