Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко погодився на колегіальний розгляд і відхилив запит до ПАРЄ – адвокат


Спецзагін поліції чергує під будівлею суду в російському Донецьку, 15 вересня 2015 року
Спецзагін поліції чергує під будівлею суду в російському Донецьку, 15 вересня 2015 року

Суд у Росії у справі народного депутата України Надії Савченко погодився з клопотанням захисту про розгляд справи колегією з трьох суддів, повідомив адвокат українки Марк Фейгін.

За його словами, ця колегія почне розглядати справу Савченко 22 вересня, наступні засідання призначені на 29 і 30 вересня та 1 листопада, щоразу об 11-й годині.

У низці інших клопотань захисту суд у місті Донецьку Ростовської області Росії, що відбувається за зачиненими дверима, відмовив, написав він у твітері.

Серед іншого, суд відхилив нове клопотання про направлення запиту до Парламентської асамблеї Ради Європи, делегатом якої є Савченко, щодо дії імунітету делегатів.

Також суд не став задовольняти клопотання про те, щоб повернути справу прокуророві.

Крім того, суд залишив Надію Савченко надалі під вартою, повідомив раніше адвокат. За його словами, захист має намір оскаржити це.

Він не уточнив, на який термін продовжили арешт Савченко, але перед цим заявляв, що сторона обвинувачення вимагала продовження її арешту на шість місяців.

При цьому захист наполягав на зміні запобіжного заходу на будь-який, не пов’язаний з утриманням під вартою, у тому числі під консульські гарантії.

У Донецькому міському суді Ростовської області Росії відбуваються попередні слухання у справі Савченко.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону. Сторона обвинувачення стверджує, ніби Савченко вела корегування вогню українських військових під час обстрілу, а потім сама пішла в Росію.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Савченко є також членом Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ. Проте Росія відмовляється визнати міжнародний імунітет Надії Савченко як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG