Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську досі не впізнані 164 воїни АТО – ОДА


Група «Чорний тюльпан» із ексгумованим тілом загиблого воїна
Група «Чорний тюльпан» із ексгумованим тілом загиблого воїна

Наразі на Дніпропетровщині залишаються невпізнаними ще 164 загиблих військових, тіла яких були доставлені до Дніпропетровської області, повідомили в департаменті взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації.

За словами директора департаменту Ірини Федорчук, що наведені в повідомленні, існує певна проблема з пошуком рідних загиблих: «Є психологічний фактор, коли люди не хочуть вірити в те, що їхні близькі загинули. Сподіваються, що вони перебувають у полоні. Тому і не приходять здавати аналізи або категорично відмовляються від цих процедур».

Тим часом завдяки експертизі ДНК встановлені імена 235 загиблих воїнів антитерористичної операції, це жителі практично всіх регіонів України, інформують в ОДА.

Зокрема, вже впізнані 98 загиблих, які раніше були поховані на Краснопільському кладовищі. Після ідентифікації рідні 88 воїнів вирішили перепоховати їх на рідній землі, а родини десятьох залишили їх покоїтися разом із побратимами. Як повідомили в ОДА, цим бійцям на Краснопільському кладовищі встановили пам’ятники в єдиному стилі, відкрили меморіал, там також буде створена алея пам’яті захисників Вітчизни.

Іще 730 бійців, тіла яких доставили до Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи з початку проведення АТО, рідні впізнали візуально, мовиться в повідомленні.

Загалом за цей час до цього бюро доставили 1129 тіл бійців, загиблих у зоні АТО.

«Для пошуку зниклих безвісти на Дніпропетровщині працюють «гарячі лінії». За номерами 093 801 84 98 (робоча група слідчого управління ГУМВС України в Дніпропетровській області) та 744 48 13 (департамент взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації) спеціалісти розкажуть, як діяти та куди звертатися, якщо ваш родич зник безвісти або є інформація про його загибель у зоні АТО», – повідомили у Дніпропетровській ОДА.

Антитерористична операція, як офіційно називаються бойові дії спершу проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів, а потім проти спільних сепаратистсько-російських сил у частині сходу України триває від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG