Доступність посилання

ТОП новини

Не Трампом єдиним. Кандидати-республіканці будуть дебатувати


Республіканські кандидати під час попередніх теледебатів на CNN
Республіканські кандидати під час попередніх теледебатів на CNN

Канал CNN сьогодні увечері надає свій ефір одинадцятьом претендентам на участь у президентських виборах від Республіканської партії

Голос Америки спрогнозував: хто із кандидатів-республіканців своїми гучними, але часто суперечливими заявами привабить найбільше уваги.

Дональд Трамп, який каже, що дуже любить українців, хоча і збирається домовлятися з Путіним, не полишає свого яскравого стилю і не шкодує обіцянок.

Вам ніколи не буде нудно
Дональд Трамп

«Ми будемо стільки перемагати, коли мене оберуть, що вам це зможе набриднути, повірте мені. Хоча я вважаю, що перемоги набриднути не можуть. Вам ніколи не буде нудно», – заявляє Трамп.

Але суперники Трампа вже краще знають його вразливі місця. Колишній нейрохірург Бен Карсон, який на попередніх дебатах перший згадав про агресію Росії в Україні, непогано тримається в рейтингах і відкидає зауваження, що у нього мало шансів.

«Якби я прислухався до тих, хто доводив мені, що такого досі ще ніхто не робив, що це неможливо – я б нині з вами не розмовляв», – промовляє Карсон своїм прихильникам.

Вперше у цих теледебатах побачать Карлі Фіоріну. Вона досі єдина жінка серед республіканських претендентів. Їй доведеться мати справу із загартованими політиками. Такими, як колишній губернатор Флориди Джеб Буш.

Мій економічний план реально відродить приватний сектор і додасть 19 мільйонів робочих місць
Джеб Буш

«Мій економічний план реально відродить приватний сектор і додасть 19 мільйонів робочих місць», – обіцяє Буш.

Відвоювати увагу виборців від Трампа безумовно планують і такі претенденти, як техаський сенатор Тед Круз – гучний критик політики президента Обами щодо Росії та Ірану.

Ядерна угода з Іраном – одна з найбільших загроз безпеці США
Тед Круз

«Ядерна угода з Іраном – катастрофічна. Це одна з найбільших загроз безпеці США», – стверджує Круз.

Суперники Трампа намагатимуться його критикувати, але при цьому задобрювати тих американців, які підтримують його гасла.

Республіканці невдоволені чинним президентом, тому шукають когось, хто говорив би від їхнього імені
Стюарт Ротенберґ

«Ми зараз на тому етапі, коли виборці просто хочуть висловити власне обурення владою і тим, що відбувається в країні. Республіканці невдоволені чинним президентом, тому шукають когось, хто говорив би від їхнього імені. Трамп це і робить», – вважає політолог Стюарт Ротенберґ.

Теледебати – одна із найкращих можливостей показати себе виборцям.

«Здатність швидко реагувати та імпровізувати буде дуже цікавою, бо досі вони фактично повторюють завчені фрази і залишаються в оточенні своїх прибічників», – зазначає Скот Фолкнер, політолог Республіканської партії.

Наступного місяця буде черга дебатів серед претендентів на номінацію на президентські вибори від Демократичної партії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG