Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з правами людини в Криму «радикально погіршилась» – ОБСЄ


Ілюстрація Євгенії Олійник
Ілюстрація Євгенії Олійник

З моменту анексії громади українців і кримських татар піддавалися тиску і контролю за мирним висловленням своїх політичних поглядів і культурних цінностей – звіт

Від початку окупації та анексії Криму Росією 2014 року дотримання прав людини й основних свобод на півострові «радикально погіршилось» для багатьох жителів, зокрема, для проукраїнських активістів, журналістів і кримських татар, заявляють в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Найгірша ситуація в Криму із дотриманням прав проукраїнських активістів, журналістів та кримськотатарського населення.​

​Про це йдеться у звіті Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ і Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс. Доповідь базується на опитуванні понад ста активістів, представників української влади, внутрішньо переміщених осіб, людей, які їздять до Криму з материкової України і назад, яке провели з 6 до 18 липня.

Майкл Георг Лінк
Майкл Георг Лінк

​«Фундаментальні свободи зібрань, висловлення думок і пересування були обмежені фактичною владою Криму. Це сталось через застосування обмежувальних законів Росії і через вибіркове переслідування осіб, засобів масової інформації або громад, які намагаються мирно представляти протилежні погляди», – заявив директор Бюро з демократичних інститутів і прав людини Майкл Георг Лінк.​

«У Криму ми виявили, що ті українці і кримські татари, які відкрито підтримували територіальну цілісність України, відмовились від російського громадянства чи не підтримали фактичну владу, перебувають в особливо вразливій позиції», – заявила Астрід Торс.

Вона додала, що з моменту анексії громади українців і кримських татар піддавалися тиску і контролю за мирним висловленням своїх політичних поглядів і культурних цінностей.

Правозахисники уже не вперше говорять про порушення прав людини в окупованому Криму, але раніше кримська «влада» заперечувала ці порушення. У березні звіт із критикою порушення людських прав у Криму оприлюднила правозахисна організація Freedom House.

Оригінал матеріалу на сайті Крим.Реалії

На цю ж тему:

10.09.2015
У Криму погрожують кримським татарам справами в разі блокади півострова

далі

26.08.2015
Ахтем Чийгоз у суді: налякати всіх кримських татар не вийде

далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG