Доступність посилання

ТОП новини

Антимонопольний комітет розпочав слідство проти ДТЕК


Антимонопольний комітет України почав розслідувати ймовірні зловживання групою компаній ДТЕК на енергетичному ринку. Про це повідомив голова Антимонопольного комітету (АМКУ) Юрій Терентьєв.

За його словами, слідство стосується підозри у зловживанні монопольним становищем. Справу відкрили після розгляду відповідної скарги Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

«Наданої інформації виявилося достатньо для того, щоб державний уповноважений відкрив справу», – додав Юрій Терентьєв. Перші результати розслідування, за його словами, оприлюднять через два місяці.

У групі компаній ДТЕК поки не коментували відкриття проти них справи АМКУ.

У серпні міністр енергетики й вугільної промисловості Володимир Демчишин звинуватив групу компаній ДТЕК у саботуванні поставок вугілля на українські ТЕС.

ДТЕК – підрозділ фінансово-промислової групи System Capital Management, яку повʼязують із бізнесменом Рінатом Ахметовим. До вугільного блоку ДТЕК входять «ДТЕК Павлоградвугілля» (об`єднує 10 шахт), «ДТЕК Добропіллявугілля» (5 шахт), «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу», «ДТЕК Ровенькиантрацит» (6 шахт і 3 збагачувальні фабрики), «ДТЕК Свердловантрацит» (5 шахт і 3 збагачувальні фабрики), шахта «Білозерська» і пʼять збагачувальних фабрик.

До складу ДТЕК також входить «Київенерго», що генерує і постачає теплову та електроенергію в Києві.

XS
SM
MD
LG